Raič: Na njima je veći pritisak

"Slična su ekipa nama, bez zvijezda, igraju fino. Mislim da će odlučivati nijanse. Ko bolje uđe u meč, ja mislim da ima veliku šansu da na kraju i slavi", kaže Ivan Raič.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 00:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Sa podgoričkih plus 18 na ljubljanskih plus osam - razlika od deset stepeni dočekala je ekspediciju Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera po dolasku u glavni grad Slovenije, gdje izabranike Veselina Vukovića u srijedu veče u „Stožicama“ očekuje duel sa ACH volejom Igora Kolakovića, u drugom kolu grupe F Lige šampiona.

Jedno je jasno - nakon sjutrašnjeg duela jedna od dvije ekipe će upisati prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju LŠ. Budvani su na startu kod kuće poraženi od poljskog Belhatova 3:0, dok je ACH volej istim rezultatom završio gostovanje kod francuskog Tura.

"Prva utakmica nije bila mjerilo naše snage, mislim da smo previše precijenili Belhatov", mišljenje je korektora Budvana, hrvatskog reprezentativca Ivana Raiča koji je u prvom meču imao više nego skroman učinak od sedam poena.

U Ljubljanu je doputovalo istih 12 igrača koji su bili u sastavu protiv Belhatova - tehničari Dabović i Petković, korektor Raič, primači servisa Dukić, Ćaćić, Stevanović i Božidar Ćuk, srednji blokeri Marković, Gojko Ćuk i Čedić, te dvojica libera Rašović i Papović. Ponovo nema Kubanca Diasa, za kojeg još uvijek nije završena sva papirologija, pa je Stevanović ponovo alternativa Raiču na poziciji korektora...

"Mislim da smo ACH volej i mi približnih kvaliteta. To što su oni domaćini je mač sa dvije oštrice. Domaći teren im može pomoći, ali i odmoći. Sigurno je da je veći pritisak na njima. Mi ćemo pokušati da se pokažemo u što boljem svijetlu, borićemo se i nadamo se pobjedi. Ali, prije svega moramo mirno ući u meč i igrati koncentrisano, pa dalje šta bude", nastavlja priču za „Vijesti“ Raič.

Budvani su, inače, u Ljubljanu stigli dan ranije od uobičajenog - to je dogovor dva kluba, pa će i Slovenci u Budvu doputovati dva dana prije meča.

Ekipa je, inače, juče trenirala dva puta, prijepodne u Budvi, a onda sinoć i u „Stožicama“, gdje je odradila 90-minutni trening, na kojem je posebna pažnja bila posvećena servisu i prijemu servisa. Raič je u finišu servirao skraćen servis u zonu četiri, očigledno pripremajući se za konkretne zadatke tokom sjutrašnjeg duela.

"Vidjećemo u srijedu. Šta trener bude tražio, tako ćemo servirati", uz osmjeh je dodao Raič.

Budvani su sa ACH volejom odigrali 1. oktobra meč na Memorijalu „Žarko Petrović“ u Novom Sadu, gdje su Kolakovićevi puleni slavili 3:0, ali nakon neizvjesnog meča (26:24, 25:21, 26:24). ACH je istim rezultatom savladao Rivijeru prošle sezone u „Stožicama“, takođe u takmičenju po grupama LŠ.

"Igrao sam i ranije sa ACH volejom, znam kako dišu. Slična su ekipa nama, bez zvijezda, igraju fino. Mislim da će odlučivati nijanse. Ko bolje uđe u meč, ja mislim da ima veliku šansu da na kraju i slavi. U odnosu na meč protiv Belhatova, mi moramo da popravimo skok servis, jer su flot serveri odradili dobar posao. Mi ostali moramo pokazati inicijativu, moramo ih servisom udaljiti od mreže ako želimo da ih pobijedimo", zaključio je Raič.

Prije dvije noći na treningu, kapiten Milan Marković je nezgodno doskočio na nogu Gojku Ćuku. Srećom po Budvane, nije bilo težih posljedica.

"Sve je u redu, distorzija je bila lakše prirode, tako da neće biti nikakvih problema", kazao nam je Marković, koji je bez problema odradio jučerašnji trening.

Kako nam je potvrdio fizioterapeut Zdravko Filipović, u ekipi nema povrijeđenih ili rovitih igrača.

Budvani će ponovo trenirati u „Stožicama“ i večeras od 19.30 časova.

Galerija

Bonus video: