“Kokot” Vladimira Perovića osvojio još jedno priznanje

Originalnost ovog filma proističe iz izmeštanja tačke gledišta od čoveka ka životinji, čime se gledaoci pozivaju na razmišljanje o mračnoj strani folklora
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 11:16h

Dokumentarni film „Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota“ autora Vladimira Perovića, u produkciji Centra za kulturu Tivat na upravo završenom jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu, proglašen za najbolji strani film.

„Originalnost ovog filma proističe iz izmeštanja tačke gledišta od čoveka ka životinji, čime se gledaoci pozivaju na razmišljanje o mračnoj strani folklora” piše u obrazloženju odluke festivalskog žirija da „Kokota“ proglasi najboljim stranim filmom.

Inače, ovo je najnovijem dokuemntarcu Vladimira Perovića već šesta nagrada na ukupno 25 festivala na koliko je „Kokot“ februara do danas učestvovao, medju kojima su i najpoznatiji evropski festivali dokumentarnog filma kao što su „Zlatni prosjak“ u Košicama, „Dox“ u Zagrebu i „Golden Boll“ u Turskoj.

Centar za kulturu Tivat producent je i novog dokumentarnog filma Vladimira Perovića pod nazivom „Život je...“ čija se premijera očekuje do kraja godine.

Bonus video: