Odloženo suđenje Stanku T. Banićeviću, advokat u inostranstvu

Stanko Banićević je 4. maja iz pištoilja “Zastava M-70” kalibra 7,65 milimetara, sa umišljajem ubio Boža Dendića i sa umišljajem pokušao da ubije Nikolu Dendića i Borisa Draškovića
64 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.10.2011. 11:02h

Zbog nedolaska advokata Zorana Piperovića, branioca Stanka T. Banićevića (20), optuženog za ubistvo i ranjavanje dva mladića, predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš odložio je početak glavnog pretresa za 8. decembar.

Za danas je u Višem sudu u Podgorici zakazan početak suđenja, ali je odloženo jer je advokat Piperović otputovao u inostranstvo iz porodičnih razloga.

Prema optužnici, Nikšićanin Stanko Banićević je okrivljen za ubistvo sugrađanina Boža R. Dendića (23) i ranjavanje njegovog brata Nikole i druga Borisa Draškovića. Osim za ubistvo, Banićević je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje optužen je Miloš M. Milić (21) iz Nikšića.

U optužnici se navodi da je 04. maja 2011. između 13,30 i 14 časova u Njegoševoj ulici u centru Nikšića, ispred prodavnice “Sport vision” Stanko Banićević iz pištoilja “Zastava M-70” kalibra 7,65 milimetara, sa umišljajem ubio Boža Dendića i sa umišljajem pokušao da ubije Nikolu Dendića i Borisa Draškovića. Okrivljeni Milić je, kako se navodi u optužnici, na javnom mjestu, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo građana, te remetio javni red i mir.

Nakon što je Miloš Milić pesnicom i metalnim boksom više puta udario Draškovića u glavu, nanijevši mu lake tjelesne povrede, razdernu ranu u lijevpj polovini tjemena glave i nagnječno razdernu ranu u predjelu lijeve sljepoočnice, okrivljeni Banićević je potegao pištolj, repetirao ga i u pravcu Boža i Nikole Dendića, te Draškovića, ispalio više hitaca koji su ih pogodili.

U optužnici se navodi da je Božo pogođen u grudi i trbuh, te da je smrt nastupila usljed iskrvarenja iz rascjepa srca, jetre i crijeva. Nikola je ranjen u trbuh i lijevu natkoljenicu, dok je Drašković pogođen u butinu lijeve noge, nanoseći im teške tjelesne povrede, piše u optužnici.

Bonus video: