Podgorica 10. novembra dobija 3D bioskop

"Cineplexx Kinobetriebe GmbH“ osnovan je 1993. godine i u potpunosti je vlasništvo kompanije „Constantin Film-Holding GmbH“ koja pripada austrijskoj porodici Langhammer
359 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 10:29h

Premijerom filma"Lokalni vampir" crnogorskog reditelja Branka Baletića, u Delta sitiju će 10. novembra biti otvoren “Cineplexx”, prvi 3D bioskop u Crnoj Gori, saopšteno je iz Cineplexx grupacije.

"Cineplexx” je, kako se navodi u saopštenju, bioskop sa najsavremenijom digitalnom opremom koja omogućava izuzetno visok kvaltitet slike i zvuka, i 3D salama prvi put u Podgorici i Crnoj Gori.

Iz filma "Lokalni vampir"

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko četiri decenije iskustva u ovoj oblasti.

"Cineplexx Kinobetriebe GmbH“ osnovan je 1993. godine i u potpunosti je vlasništvo kompanije „Constantin Film-Holding GmbH“ koja pripada austrijskoj porodici Langhammer.

"Cineplexx" se pojavio u fazi tranzicije bioskopskog tržišta tokom devedesetih, kada su tradicionalni bioskopi zatvarani, a na tržište su ušli multipleksi.

Prije toga, od 1960-ih, grupa je upravljala sa 25 tradicionalnih bioskopa.

"Constantin Film" prihvatio je trend tržišta i razvio lanac multipleksa sa 23 multipleksa i 7 tradicionalnih bioskopa, sa 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i sjeverne Italije.

Nakon otvaranja bioskopa filmom "Lokalni vampir", posjetioci bioskopa će imati priliku da, pored najnovijih holivudskih blokbastera, uživa u najnovijim evropskim filmovima i umjetničkim filmovima sa prestižnih festivala širom svijeta.

"Cineplexx" će obradovati crnogorsku publiku i direktnim satelitskim prenosima koncerata iz njujorške opere „Metropoliten“ , baletskim predstavama iz moskovskog Boljšoj teatra i prenosima sportskih dogadjaja, što će značajno obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu glavnog grada i cijele Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Bonus video: