Neće ili ne žele da rasvijetle ubistvo Srđana Vojičića

Pored policije, koja stalno ponavlja da njihov tim ne prestaje da prikuplja podatke o tom zločinu, istragu je godinama vodio i stric ubijenog Srđana
230 pregleda 0 komentar(a)
Vojičić i Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojičić i Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.10.2011. 08:42h

Pet godina crnogorska policija i tužilaštvo neće ili ne žele da rasvijetle ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj atentata na književnika Jevrema Brkovića. Pet godina zločin je bez kazne, a po svemu sudeći, i pored brojnih dokaza istina će teško ikada izaći na vidjelo.

Mnogo puta policijski, ali i tužilački vrh saopštavao je da, navodno, imaju dokaze, da stalno rade na tom slučaju ali kako godine odmiču sve je jasnije da nekome ne ide u prilog da se otkriju naručioci, a samim tim ni izvršioci ovog zločina.

Za pet godina u medijima se pominjalo nekoliko imena mogućih počinilaca, opisi načina izvršenja ali niko od zvaničnika nikada nije izašao i prezentovao do čega je to policija došla tokom istrage i vještačenja dokaznog materijala.

"Od dana kada je ubijen ne prestajem da vodim paralelnu istragu, a godinama policiji, tužilaštvu, pravosuđu i relevantnim instutucijama i medijima dostavljam podatke o ubicama"

Pored policije, koja stalno ponavlja da njihov tim ne prestaje da prikuplja podatke o tom zločinu, istragu je godinama vodio i stric ubijenog Srđana - Puniša-Puco Vojičić.

“I jutros sam nešto prije deset sati bio na Srđanovom grobu i zapalio svijeću. Iako godine odmiču ne mirim se sa činjenicom da ga nema, a da ne žele da se otkriju naručioci i ubice.

Od dana kada je ubijen ne prestajem da vodim paralelnu istragu, a godinama policiji, tužilaštvu, pravosuđu i relevantnim instutucijama i medijima dostavljam podatke o ubicama.

Sve se zna ko je te noći bio ispred Brkovićevog stana, a to je on i vidio, samo iz nekog razloga ne želi da kaže ime čovjeka koji je ubio Srđana, a njega tukao”, kazao je Vojičić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: