Naredne godine Inter-liga u boksu

"Nijesam obaviješten o pokretanju lige, ali sam zainteresovan za učešće", kazao je agenciji MINA vlasnik Bokserskog kluba Podgorica Dragan Đuričković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2011. 13:50h

Predstavnici bokserskih saveza i klubova iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH) najavili su u Loznici obnavljanje regionalne Inter-lige.

Saopšteno je da bi u toj ligi, koja bi trebala da startuje početkom sljedeće godine, učestvovali najbolji bokseri iz tih zemalja.

Predsjednik Hrvatskog bokserskog saveza Ante Vičević rekao je da je, kroz saradnju bokserskih klubova iz zemalja bivše Jugoslavije, pokrenuto razmatranje osnivanja lige, koja bi trebalo da bude organizovana na sličan način kao prije više od 20 godina.

Prema njegovim riječima, mečevi Inter-lige bi, ukoliko svi neophodni uslovi budu ispunjeni, trebalo da počnu naredne godine, najverovatnije u prvom kvartalu.

Predloženo je da se takmiče po dvije selekcije iz te tri zemlje, sastavljene od najuspešnijih boksera na državnim prvenstvima.

Vlasnik Bokserskog kluba Podgorica Dragan Đuričković kazao je da nije obaviješten o pokretanju lige, ali da je zainteresovan za učešće.

"Nijesam obaviješten o pokretanju lige, ali sam zainteresovan za učešće. Informisaćemo se i kontaktirati organizatore. Smatram da imamo kvalitet za učešće u ligi, koja bi mnogo značila crnogorskom boksu", kazao je Đuričković agenciji MINA.

On je naglasio da je skeptičan i da se boji da od lige neće biti ništa.

"Malo se pribojavamo da od toga ne bude ništa i sve ostane na dobroj ideji i priči za kafanskim stolom", kazao je Đuričković.

Bonus video: