Kim Katral: Najbolja dijeta je seks, uživajte u njemu!

"Kad želim brzo da izgubim nekoliko kilograma, odmah prestanem da konzumiram hljeb i alkohol", kaže odlučna zvijezda, koja uživa u dugim obrocima
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2011. 13:49h

Neodoljiva Kim Katral (54), bez obzira na zrele godine i mimo filmskog platna privlači pažnju svojoj elegancijom i ženstvenošću.

Pred kamere je prvi put stala još 1977. ali je svjetsku slavu stekla ulogom seksi Samante u hit seriji Seks i grad.

Svoje savršeno tijelo bez grama sala održava vodeći računa o ishrani.

"Kad želim brzo da izgubim nekoliko kilograma, odmah prestanem da konzumiram hljeb i alkohol", kaže odlučna zvijezda, koja uživa u dugim obrocima.

Obično, Kim uzima manje porcije koje obogaćuje slatkim i nadasve zanimljivim dodacima. Ako želite da izgledate poput ove zanosne dive, poslužite se njenim savjetima, koje je nesebično podijelila sa svojim obožavaocima.

Njen dnevni meni izgleda ovako:

Doručak: dva komada manje masnog sir, svježi paradajz sa malo soli, mafin sa kašičicom maslaca i čaša soka od papaje.

Ručak: gaspačo (hladna španska supa), tanka kriška hljeba od žitarica, mala zdjela zelene salate sa maslinovim uljem, čaša nezaslađenog ledenog čaja.

Večera: čaša bijelog vina, zdjela salate posuta kašičicom parmezan i pavlakom i začinjena začinskim biljem, komad bijelog mesa pripremljena bez ulja i začinjen peršunom i crvenom paprikom.

"Ako ogladnite između obroka, priuštite sebi nezaslađen ledeni čaj, u koji ste dodali malo limuna i sok od limete", savjetuje Kim i dodaje da ona uvijek u svojoj torbi nosi flašicu gazirane vode za osvježenje.

"Ako se ne krećem, osjećam se bucmasto", kaže Kim kroz smijeh i dodaje da svaki dan odvoji makar 30 minuta za sport.

"Ako ne stignete otići do teretane, potrudite se da svaki dan barem prošetate", kaže glumica i priznaje da je njena vitka figuru rezultat i dobre genetike, koja joj, istina, godinama sve manje pomaže u tome.

Neodoljiva glumica koja redovno praktikuje pilates i izbjegava slatkiše, u stilu lika koji je i proslavio, Samante, za kraj dodaje:

"Uživajte u seksu. Nema bolje vježbe od seksa".

Bonus video: