Da li je neko navodio ubicu Šakovića?

Po nalogu SDT, policija pokušava da utvrdi da li je neko 31. marta javio Marku Jovanoviću gdje tačno na terasi restorana “Forum” sjedi Miloš Šaković, kojeg je tog dana ubio, a slučajna žrtva je Radivoje Jovanović
346 pregleda 3 komentar(a)
Pucnjava Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Pucnjava Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.04.2018. 06:51h

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva policija pokušava da utvrdi da li je neko 31. marta javio Marku Jovanoviću (42) gdje tačno na terasi restorana Forum sjedi Miloš Šaković (31), kojeg je tog dana ubio.

Izvor iz istrage “Vijestima” je rekao da je u toku vještačenje telefonske komunikacije za brojeve koje su bazne stanice registrovale u centru Glavnog grada, neposredno prije nego su ubijeni Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović (42).

“U toku su vještačenja telefona zaplijenjenih od osumnjičenih za učestvovanje u tom ubistvu. Provjeravamo i da li se neko od onih sa kojima su komunicirali tog jutra nalazio u blizini Šakovića, eventualno ga nadzirao i javio Jovanoviću kada da krene”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Osim vještačenja oduzetih telefona, policija provjerava i da li je sumnjive razgovore vodio još neko od onih čiji je broj tog dana registrovan na baznim stanicama koje pokrivaju centar Podgorice.

Za dvostruko ubistvo u Glavnom gradu osumnjičen je Marko Jovanović, koji je od 31. marta u bjekstvu.

Prema tvrdnjama policije i tužilaštva, on je tog dana u podne, u strogom centru Podgorice, u prepunoj bašti restorana Forum, pucao na Šakovića. Šaković je primijetio ubicu, i kafanski sto za kojim je sjedio gurnuo da zaštiti svoju i suprugu svog kuma i njenu bebu. Prije toga, sa stolice je oborio kuma V. J. koji je sjedio naspram njega. Prvi hici koje je ispalio Šakovićev ubica pogodili su i usmrtili Jovanovića koji je sa djevojkom sjedio za susjednim stolom.

Šaković je krenuo da bježi, a nekoliko muškaraca potrčalo je za egzekutorom koji ga je jurio i u trku pucao ka njemu. Stigao ga je kod prodavnice satova “Time” i u njegove grudi ispalio nekoliko hitaca. Sa pištoljem u jednoj i torbicom u drugoj ruci, ubica je nakon toga odšetao ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića, gdje je naspram picerije “Ćošak” skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu.

Dva dana kasnije, policija je saopštila da je Šakovića i Jovanovića ubio Marko Jovanović. Zbog sumnje da su mu pomagali u pripremi likvidacije i bjekstvu, uhapšeni su Predragi Janko Vukadinović i Kristina Brnović. Policija sumnjiči osuđenika Dragoljuba Ćetkovića da je pomagao toj kriminalnoj grupi, a isto na teret stavljaju i Lidiji Bulatović, koja je navodno bila u emotivnoj vezi sa osumnjičenim za ubistvo. Svi uhapšeni navodno su bliski Alanu Kožaru.

Specijalno tužilaštvo i policija još utvrđuju ko je nalogodavac ubistva Šakovića.

Miloš Šaković rođak je Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana. Njih dvojica zajedno su robijali zbog ubistva Miroja Baošića, ali su ih “poslovi” razdvojili. Iz policije nezvanično tvrde da su pripadali zaraćenim kriminalnim klanovima, odnosno, da je pokojni Miloš bio blizak sa kavačanima.

Policija ispituje da li je njegovo ubistvo odmazda za likvidaciju Dražena Čađenovića. Čađenović je ubijen bombom 29. marta, u garaži na Rimskom trgu. Nakon njegovog ubistva, iz Uprave policije nezvanično su rekli da vjeruju da je Čađenović žrtva rata kotorskih kriminalnih klanova, koji bjesni već četvrtu godinu. Ubijeni Čađenović je, prema policijskim informacijama, posljednjih godina pripadao klanu pokojnog Luke Durovića, kojim navodno rukovodi Alan Kožar.

Prema saznanjima “Vijesti”, bio je u kumovskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog kriminalnog klana Vladimiromi Duškom Roganovićem. Skupa su bili optuženi za ubistvo navijača “Crvene zvezde” Marka Vesnića.

Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude njemu i Vladimiru, a Duško je osuđen na osam godina zatvora.

Bonus video: