Laušević: Nisam tražio ponovljeno suđenje

Laušević je u pismu naglasio da je zahtjev koji je izvjesno predat Višem sudu u Beogradu, podnijet apsolutno bez njegovog upoznavanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2012. 19:53h

Glumac Žarko Laušević demantovao je pismom iz Amerike pisanje agencije Tanjug da je zbog navodno pogoršanog zdravstvenog stanja i želje da mu se izrekne blaža kazna Višem sudu u Beogradu podnio zahtjev za ponavljanje sudskog postupka.

"Nisam dao ovlašćenje, saglasnost ili pristanak za podnošenje zahtjeva za ponavljanje postupka, kod bilo kojeg suda u Republici Srbiji ili Crnoj Gori", naveo je Laušević, koji se tereti za smrt dvojice i ranjavanje jednog mladića 1993. u Podgorici.

Laušević je u pismu Večernjim novostima naglasio da je zahtjev koji je izvjesno predat Višem sudu u Beogradu, podnijet apsolutno bez njegovog upoznavanja da će to vanredno pravno sredstvo biti procesuirano.

Zbog toga sam, naveo je glumac, opozvao punomoćstvo advokatu Slobodanu Pajoviću i izjavio jasan podnesak tom sudu da u cjelini povlačim to neovlašćeno izjavljeno vanredno pravno sredstvo.

Laušević je tako stavio tačku na tvrdnje da je sa njegovim odobrenjem podnijet zahtjev za ponavljanje postupka.

Poslije više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, Laušević je 2001. pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane.

On je u pritvoru, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine.

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića.

U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio

Poznati glumac od 2001. živi u Americi.

Bonus video: