Ko je dao drogu mome sinu, pucao je u njega!

Roditelji se uzdaju da će policija otkriti odakle desetogodišnjem djetetu metamfetamin kao i da li mu je dala drugarica iz komšiluka
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2011. 18:39h

Dječak iz Danilovgrada koji je 18. oktobra zbog metamfetamina završio na Internom odjeljenju Dječje bolnice u Podgorici je dobro i klinički stabilno, kazala je načelnik Dječije klinike u Podgorici dr Vesna Miranović.

Otac desetogodišnjeg dječaka, kada su ga obavijestili da mu dijete nije dobro, nije mogao ni da pretpostavi zbog čega.

Dok su dječaka vozili ka bolnici, njegov otac je kazao da se čudno ponašao, prenosi televizija "Vijesti". Dječaka su pitali da li ima sestru, on je odgovorio netačno, da nema. Pitali su ga za ime druga, ali on nije mogao da odgovori.

Otac ne može ni da pretpostavi odakle njegovo sinu droga.

“Ne mogu pretpostaviti kako je došla, ali je monstruozno da je neko djetetu dao psihoaktivnu supstancu kojom je mogao da ga ubije. Ta psihoaktivna supstanca koju je neko dao mom sinu je praktično bila puška kojom je neko pucao u njega", rekao je otac dječaka.

Roditelji se uzdaju da će policija otkriti odakle desetogodišnjem djetetu metamfetamin kao i da li mu je dala drugarica iz komšiluka.

Inspektori, koji se od 20. oktobra bave istragom, u prvoj fazi istrage vjeruju da je djevojčica u ponedjeljak kod sebe imala dvije tablete sintetičke droge “speed”, koje je ponudila dječacima iz razreda.

Navodno, jedan od učenika je odbio da popije tabletu, dok je desetogodišnjak kojem je pozlilo zbog trovanja, odlučio da iz radoznalosti popije, kako je rekao, "šumeću tabletu".

Metamfetamin je zloglasna droga koja vrlo brzo izaziva zavisnost. Efekti ove droge su teži nego kod kokaina i drugih droga i nekada uključuјu akutnu depresiјu, psihotične epizode i oštećenja mozga. Prodaјe se ilegalno u obliku pilula, praška ili kapsula.

Oralno uzimanje ili ušmrkavanje stvaraju duže stanje prijatnosti umesto uzbuđenja, koje, kako neki kažu, može trajati i pola dana.

Metamfetamin je toksičan i velike količine mogu dovesti do grčeva, kao i do veoma visoke temperature, što može uzrokovati smrt.

Galerija

Bonus video: