Saradnja i sa Portugalcima

Dekani nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i portugalskog Fakulteta za sportske nauke i fizičko vaspitanje potpisali su juče Sporazum o saradnji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2011. 05:58h

Dekani nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i portugalskog Fakulteta za sportske nauke i fizičko vaspitanje, Duško Bjelica i Antonio Figueiredo, potpisali su juče Sporazum o saradnji.

Kako je saopšteno sa nikšićkog Fakulteta, Sporazum je potpisan u jačanja saradnje koja bi trebalo da bude korisna za obje obrazovne ustanove.

„U sferi pripreme specijalista u sportskim naukama, kvalifikovanja i podizanja efikasnosti metodoloških, vaspitnih, istraživačkih i sportskih aktivnosti između Fakulteta za sportske nauke i fizicko vaspitanje na Univeriztetu Coimbra iz Portugalije i našeg fakulteta“, precizirano je u saopštenju.

Bjelica je kazao da se Fakultet iz Nikšića značajno pozicionira, ne samo u regionu, kad je sportska nauka u pitanju, i da potpisivanje Sporazuma predstavlja nastavak međunarodne saradnje te ustanove.

„To se odnosi i na naš dogovor o mobilnosti studenata i profesora sa ove dvije visokoškolske ustanove, učešće u zajedničkim naučnim projektima, suorganizaciju naučnih konferencija, uzajamnu razmjenu najznačajnije raspoložive literature, predavanja na magistarskim i doktorskim studijama i preko njih inkorporiranje na još nekoliko značajnih evropskih institucija“, naveo je on.

Bjelica je podsjetio da Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića već ima već 18 potpisanih sporazuma o saradnji na međunarodnom planu što je, kako je naveo, jedan od najznačajnih segmenata u radu te visokoškolske obrazovne i naučne institucije.

Bonus video: