Koprivica: Šeki Radončić mi je prijetio u centru Podgorice

Radončić je to demantovao i rekao da je riječ o jednoj u nizu lažnih prijava protiv njega
209 pregleda 0 komentar(a)
veseljko koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
veseljko koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.10.2011. 15:47h

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Monitora" Veseljko Koprivica kaže da ga je oko podne u ulici Slobode, u Podgorici, verbalno napao novinar Šemsudin Šeki Radončić.

Radončić je to demantovao i rekao da je riječ o jednoj u nizu lažnih prijava protiv njega.

Koprivica je kazao da mu je Radončić iz automobila prijetio riječima: 'Prebiću te, ubiću te, zapamtićeš me za sva vremena'.

"Slučaj sam morao prijaviti policiji, jer su tom napadu prethodile brojne uvredljive SMS, koje sam danima primao od Radončića", rekao je Koprivica.

Poruke su, kaže Koprivica, počele da stižu nakon što je prošle sedmice u sarajevskim "Danima" objavio tekst o Slobodanu Pejoviću, svjedoku ratnog zločina deportacije bosanskohercegovačkih izbjeglica .

Koprivica je dio ekipe koja već mjesecima sprovodi medijsku hajku protiv mene, kaže Radončić

Koprivica kaže da je Radončić i ranije prijetio mojim kolegama iz nedjeljnika Monitor i drugim pojedincima koji ne pristaju na Radončićevu verziju događaja iz proljeća 1992. kada su se desila deportacije.

"Ni moje kolege ni mene neće ništa spriječiti da, kao i do sada, na profesionalan način pišemo o ovom ratnom zločinu, čiji su nalogodavci i dalje nekažnjeni".

Radončić je godinama istraživao zločin deportacija i Slobodana Pejovića najprije prikazao kao heroja koji je spašavao civile, da bi posljednjim filmom "Heroj našeg doba" Pejovića optužio kao lažnog spasioca Bošnjaka i Muslimana 1992. godine

Radončić: Opet ću tražiti da tužilaštvo provjeri

Radončić, međutim, smatra da će Koprivica proći kao i Pejović, koji ga je “lažno prijavio za sačekušu”, te kao i Esad Kočan, Milan Popović i Koča Pavlović.

“Koliko sjutra moj advokat će od tužilaštva zahtijevati da sprovede istragu. Koprivica je dio ekipe koja već mjesecima sprovodi medijsku hajku protiv mene, s ciljem zaštite lika i djela Slobodana Pejovića”, kazao je Radončić.

Tužilaštvo je ranije utvrdilo da Radončić nije počinio bilo kakvo krivično djelo protiv profesora Milana Popovića, urednika "Monitora" Esada Kočana i poslanika PzP-a Koče Pavlovića, koji su ga ranije optužii da im je slao prijeteće SMS-ove.

Bonus video: