Osmislili stent za penis

U tom periodu nije bilo nikakvih neželjenih efekata ali, po riječima Džejsona Rodžersa, iz Medicinskog centra Dejvis pri Univerzitetu Kolumbija, rizik bi mogao da postane evidentan i mnogo kasnije.
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 13:46h

Američka kompanija "Medtronik", koja proizvodi pejsmejkere i stentove za srce, razvila je i uređaj koji bi trebalo da pomogne u rješavanju još jednog vrlo raširenog zdravstvenog problema - erektilne disfunkcije (ED).

"Medtronik" je objavio rezultate početnog testiranja stenta za penis na tridesetorici muškaraca, prosječne starosti 60 godina, koji su patili od ED, ocjenjujući te rezultate "obećavajućim" prenosi Rojters.

Do 50 odsto onih koji ovaj problem pokušavaju da liječe medikamentima ( kao što su "vijagra", "levitra", "cijalis" itd.), odustaje od takve terapije

Prema preliminarnim podacima, nakon tromjesečne primjene, kod dvije trećine testiranih muškaraca došlo je do poboljšanja od najmanje četiri poena na internoj skali erektilne disfunkcije.

U tom periodu nije bilo nikakvih neželjenih efekata ali, po riječima Džejsona Rodžersa, iz Medicinskog centra Dejvis pri Univerzitetu Kolumbija, rizik bi mogao da postane evidentan i mnogo kasnije, budući da je u pitanju sasvim nov postupak.

Zbog toga će proteći nekoliko godina pre nego što "Medtronik" krene sa testiranjem stenta za penis na znatno širem uzorku. Procjenjuje se da u SAD ima 30 miliona muškaraca sa erektilnom disfunkcijom, a u svijetu 300 miliona. Do 50 odsto onih koji ovaj problem pokušavaju da liječe medikamentima ( kao što su "vijagra", "levitra", "cijalis" itd.), odustaje od takve terapije, jer ne mogu da podnesu propratne efekte, uključujući i obaranje krvnog pritiska.

Osim toga, muškarci koji koriste neke ljekove za srce i ne smiju da uzimaju navedene ljekove protiv erektilne disfunkcije.

Bonus video: