Strugar: Svaka medalja zlatna

"Uz malo sportske sreće ova reprezentacija može do medalje, jer ovi borci imaju znanja i maksimalno su pripremljeni", rekao selektor Crne Gore.
115 pregleda 0 komentar(a)
Strugar, Foto: Zoran Đurić
Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.10.2011. 13:11h

Tri ciklusa priprema koje su započeli u avgustu, crnogorski kik - bokseri su završili i spremni dočekuju Prvenstvo svijeta koje se održava u Skoplju od 22. do 30. oktobra.

Selektor naše reprezentacije Ivan Strugar i trener Predrag Lekić izrazili su zadovoljstvo disciplinom i odgovornošću podmlađene selekcije u kojoj najiskusniji Marko Nikolić ima tek 23 godine.

Osim njih, konferenciji je prisustvovao i generalni sekretar Kik-boks saveza Crne Gore Nemanja Marković.

"Uz malo sportske sreće ova reprezentacija može do medalje, jer ovi borci imaju znanja i maksimalno su pripremljeni. Ali to je Svjetsko prvenstvo, biće izuzetno teško s obzirom na neiskustvo naših takmičara. Zato bi i bronza za nas bila kao zlato. Nakon bazičnih priprema u Kolašinu desetak dana smo trenirali sa selekcijom Bosne i Hercegovine u Tešnju, a imali smo i provjeru sa tom selekcijom koja je završena rezultatom 4:4, ali mislim da smo bili bolji i da je Lazar Đikanović zaslužio pobjedu", kazao je Strugar.

Svi naši reprezentativci u adidas trenerkama sa nacionalnim obilježjem, stajali su iza selektora.

Osim adidasa pripreme su pomogli “cakan sport” i “manuel caffe”.

Crnu Goru će u lou-kiku predstavljati, Emil Nurković (-54), Remzija Dacić (-63), Marko Nikolić (-67), Damir Muković (-71), Boban Kruščić (-75), a u K1, Lazar Đikanović (63) i Milan Jovanović (-67).

"Ivan Tošković nije imao sreće, povrijedio se na pripremama a ovi momci su radom i provjerom zaslužili povjerenje. Tvrdim da su sjajno radili, ali neće biti lako jer u svakoj kategoriji ima po 20 - tak prijavljenih boraca. Borbe počinju u utorak 25. a završavaju se u subotu 29. oktobra. U Skoplju će se valjda više znati i oko revanša koji dogovaram sa Francuzom Frederikom Belonijem, koji bi trebalo da se održi do kraja godine", zaključio je Strugar.

Prema do sada pristiglim priajvama u Skoplju će biti više od 680 boraca. A Goran Radonjić je za Crnu Goru prije dvije godine na SP u Vilahu osvojila zlato u teškoj kategoriji lou-kika.

"Po prvi put je omogućena on lajn prijava u WAKO federaciji, ali neke zemlje su ostavile mogućnost da to urade na licu mjesta. U ponedjeljak će se znati i žrijeb, a ono što odvaja ovaj u odnosu na prethodne šampionate je i učešće reprezentacije Japana. Naša reprezentacija putuje u ponedjeljak 24. oktobra, a u Skoplju će biti i Kongres WAKO na kojem će se odlučivati o kandidatruri Crne Gore za Prvenstvo Balkana naredne godine", zaključio je Marković.

Bonus video: