Redovnim šišanjem pomažete kosi da brže raste

Postoje preparati koji obećavaju brzi rast kose, ali mi preporučujemo da se pridržavate pet prirodnih savjeta uz koje će vam kosa najbrže rasti
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 12:56h

Istina je da žene kada zažele promjenu za početak odu frizeru i kažu – šišaj!

Ponekad se malo zalete pa od duge ili srednje duge kose ostane više na podu salona.

Postoje preparati koji obećavaju brzi rast kose, ali mi preporučujemo da se pridržavate pet prirodnih savjeta uz koje će vam kosa najbrže rasti.

1. Češljajte kosu

Bilo bi najbolje kada četkom prešli 100 puta na dan kroz kosu. Od češljanja kosa postaje sjajna i ukrotiva, a najbolje rezultate dobićete ako koristite mekanu četku.

2. Izbjegavajte razne preparate

Sušenje, uvijanje, ispravljanje i farbanje, ako što znate, uništavaju kosu. Osim toga razni lakovi, pjene i slični preparati opterećuju kosu, a ako baš ne možete živjeti bez njih, barem dva puta nedjeljno ostavite kosu na miru i odmah će bolje izgledati.

3. Ne perite kosu prečesto

Svakodnevno pranje kose jako uništava kosu i krajnje je vrijeme da svojoj kosi date predah. Ne samo da kosa od toliko šampona postaje suva nego se lomi i više opada.

4. Jedite zdravu hranu

Kako bi imali zdravu, sjajnu kosu koja brzo raste u svakodnevnoj prehrani morate imati proteine, ugljikohidrate, vitamine i zeleno povrće.

Pozdravite se sa šećerom i masnoćama, ako želite paziti na kosu.

5. Redovno se šišajte

Ispucalu kosu uredno odstranjujte redovnim šišanjem i na taj način najviše pomažete kosi da brzo raste.

Bonus video: