ZA 18. NOVEMBAR

Odloženo suđenje za napad gradonačelnika i sina na ekipu "Vijesti"

Na suđenju se pojavio Miljan Mugoša i vozač Radonjić koji je trebalo da bude saslušan u svojstvu svjedoka
269 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Radonjić, Miljan Mugoša, Foto: Vijesti
Dragan Radonjić, Miljan Mugoša, Foto: Vijesti
Ažurirano: 21.10.2011. 11:28h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović odložila je suđenje zbog napada Miomira i Miljana Mugoše na ekipu "Vijesti" u avgustu prije dvije godine jer nema potvrde da je Jovović dobio poziv dok je advokat mlađeg Mugoše otkazao punomoćje svom klijentu zbog zdrastvenih problema.

Jovović, pored Miljana Mugoše, ima status okrivljenog jer je prema konstrukciji na kojoj insistira vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić prilikom tog incidenta "lakše povrijedio" gradonačelnikovog vozača Dragana Radonjića.

Na suđenju se pojavio Miljan Mugoša i vozač Radonjić koji je trebalo da bude saslušan u svojstvu svjedoka, ali je odloženo za naredno ročište zakazano za 18. novembar.

Mugoše su 5. avgusta 2009. napale Jovovića i fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića

Miljan Mugoša je zatražio da mu sud dozvoli malo više vremena kako bi se spremio za odbranu ali ga je sudija obavezala da do sljedećeg pretresa obezbijedi advokata i dostavi njegovo punomoćje kako to ne bi bio eventualni razlog za odlaganje i tog pretresa.

Insistiranje na "oštećenju mozga"

Mugoše su 5. avgusta 2009. napale Jovovića i fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića nakon što je ovaj pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice na Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u blizini tadašnjeg kafea "Art".

Čarapić je više od godinu prethodno insistirala na konstrukciji, koju su porušili medicinski eksperti a sud odbio

Nakon što su mediji narednog dana objavili informaciju o hitnoj operaciji Jovovića zbog pucanja bubne opne, gradonačelnikov vozač, 13 sati nakon incidenta, iz Centra bezbjednosti je upućen u Klinički centar zbog "teških povreda koje mu je nanio Jovović".

Vrhovna državna tužiteljka se zatim istog dana u večernjim satima oglasila saopštenjem da će goniti i Jovovića, a na osnovu iskaza Radonjića.

Prema optužbi, koju potpisuje zamjenik osnovnog tužioca Zoran Vučinić, Miljan Mugoša se tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu Jovoviću u vidu pucanja bubne opne, a glavni i odgovorni urednik "Vijesti" da je vozaču njegovog oca Miomira nanio opasno laku povredu.

Čarapić je više od godinu prethodno insistirala na konstrukciji, koju su porušili medicinski eksperti a sud odbio, da je Jovović "teško oštetio mozak" Radonjića.

O pištolju koji je mlađi Mugoša potezao na urednika "Vijesti" Čarapić nije vodila istragu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović još nije saopštio da li je donio odluku da se preispita postupanje policije te noći i ako je to javno obećao prije godinu.

Preporučujemo za Vas