Film o posljednjim godinama Bitlsa

Autor je radio u diskografskoj kući koju su osnovali Bitlsi, pa i njegova knjiga govori o nastanku i radu Apple Recordsa, vječnim žurkama muzičara i snimanju posljednjeg album
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 10:09h

Majkl Vinterbotom planira da snima igrani film o posljednjim godinama grupe The Beatles, a glavna briga trenutno mu je da obezbijedi filmska prava za pjesme.

Za sada je najveća briga producenata i reditelja obezbjeđenje prava za korišćenje pjesama

On će se posvetiti ekranizaciji knjige The Longest Cocktail Party koju je napisao insajder Ričard Dilili. Autor je radio u Apple Recordsu, diskografskoj kući koju su osnovali Bitlsi, pa i njegova knjiga govori o nastanku i radu Apple Recordsa, vječnim žurkama muzičara i snimanju posljednjeg albuma grupe Let It Be.

Vinterbotom je već radio muzičke biografije (24 Hour Party People), a producent Endru Iton je najavio da će scenario napisati Džesi Armstrong, poznat po komedijama Četiri lava i U problemu. Koproducent filma je bivši frontmen Oasisa Lajam Galager koji bi volio da vidi Džonija Depa u glavnoj ulozi. Ipak, Iton smatra da je Dep prestar za tu rolu, a ujedno je i Amerikanac.

Za sada je najveća briga producenata i reditelja obezbjeđenje prava za korišćenje pjesama, jer bi film o Bitlsima bez njihove muzike bio pravi promašaj, pa trenutno pregovaraju sa Apple Recordsom.

Bonus video: