Insajderu u slučaju zlostavljanja sude bez optužnice

Stanković je prvi i za sada jedini policajac koji je javno progovorio o višednevnom prebijanju sada pokojnog Aleksandra Pejanovića
91 pregleda 0 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.10.2011. 08:40h

Na ponovnom suđenju petorici službenika Uprave policije zbog krivičnog djela zlostavljanja i mučenja putem pomaganja, bivši policajac Goran Stanković se opet našao među okrivljenima, iako je tužilac odustao od njegovog gonjenja i predložio ga kao svjedoka u tom postupku.

Stanković je prvi i za sada jedini policajac koji je javno progovorio o višednevnom prebijanju sada pokojnog Aleksandra Pejanovića u podgoričkoj betonjerci, nakon protestnog mitinga zbog Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova prije tri godine.

Pejanovića je 30. maja ove godine ubio njegov komšija, pripadnik Interventne jedinice i njegov komšija Zoran Bulatović, kojem je suđenje zakazano za naredni ponedjeljak.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca je na suđenju istakao da Stanković može imati jedino status svjedoka

Sudija Zoran Šćepanović je u aprilu ove godine tražio od krivičnog vijeća i predsjednika Osnovnog suda Zorana Radovića da obustavi postupak protiv Stankovića, zbog izmijenjene optužnice po kojoj je on predložen za svjedoka u postupku, na šta mu je Radović odgovorio da vijeće nije ovlašćeno da obustavi postupak, već da ga sudija obuhvati presudom, tako što će odbiti tužbu protiv njega.

“Neophodno je da zakažete glavni pretres, te da nakon održanog glavnog pretresa u odnosu na okrivljenog Stanković Gorana donesete presudu kojom se optužba odbija”, piše u odluci vijeća, koju potpisuje Radović.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca je na suđenju istakao da Stanković može imati jedino status svjedoka, a ne i okrivljenog, te insistirao da tako i bude u daljem postupku.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: