Filip šesti na Top 16

Mladi crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je odlično 6. mjesto na 6. po redu “Stiga Masters Top 16” turniru u konkurenciji najmlađih kadeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 07:28h

Mladi crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je odlično 6. mjesto na 6. po redu “Stiga Masters Top 16” turniru u konkurenciji najmlađih kadeta (uzrast do 12 godina), koje je prošlog vikenda održano u belgijskom Blenjiju (provincija Lijež).

Član STK “Lovćen” je imao težak put na ovom takmičenju, ostvarivši pobjede protiv aktuelnog šampiona Evrope, naturalizovanog Njemca Ksu Janika rezultatom 3:1, vicešampiona Evrope Šveđanina Georgsona Vilmera (3:2), Rumuna Platea Kristijana (3:1), Francuza Pikarda Vinsenta (3:0) i Belgijanca Devosa Laurensa (3:0).

Filip je poražen od Litvanca Merdadasa Stankevičiusa rezultatom 3:0.

U meču sa Italijanom Mateom Mutjiem, Filip je propustio veliku šansu da se plasira u finalni dio turnira, jer je ispustio vođstvo od 2:1 u setovima i 10:8 u četvtom. Italijan je, na kraju, preokrenuo rezultat pobijedivši 13:11, a u petom, odlučujućem setu se vodila ravnopravna borba do 7:7, kada je Italijan pravi seriju za konačnih 11:8 u ovom setu.

U svakom slučaju, mlađani Radović je pokazao Evropi da se i u Crnoj Gori igra kvalitetan stoni tenis.

Inače, na turniru u Belgiji učestvovalo je 16 najboljih stonotenisera i stonoteniserki rođenih 2000. godine i mlađi, na osnovu rejtinga utvrđenog po završetku Evropskog prvenstva u Šiltingemu (predgrađu Strazbura), gdje je mladi Cetinjanin osvojio 12. mjesto u konkurenciji 128 dječaka iz 36 zemalja.

Bonus video: