Sporni zapisnici sa suđenja Dušku Šariću

Jedan od branilaca optuženog Šarića, advokat Sead Spahović, ocijenio je “da je normalno da niko nema elektronski mozak“ i da je normalno da u zapisniku postoje razlike
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 15:32h

Specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović rekla je na suđenju Dušku Šariću da se video i audio materijali sa glavnih pretresa 18. i 19. jula ne poklapaju sa zapisnikom, odnosno da u zapisnik nijesu tačno unijeta neka pitanja i odgovori.

Ona je sudu podnijela podnesak sa primjedbama sugerišući da se nakon održanih glavnih pretresa uoče i isprave razlike.

Važno je da tužilac konstatuje da je završila sa dokazima i optužnicom za drogu, rekao je advokat Spahović

Nastavak tek 17. novembra

U okviru dopune dokaznog postupka tužiteljka Ivanović je predložila da se saslušaju svjedoci iz Pljevalja Miro Mrdak, Muhamed Delagija i Predrag Pupović. Ivanović je predložila i da se izvedu materijalni dokazi.

Advokat Spahović je rekao da se ne protivi izvođenju dokaza i pitao ima li tužilac novih dokaza u vezi krivično-pravne stvari “neovlašćena proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.“

“Važno je da tužilac konstatuje da je završila sa dokazima i optužnicom za drogu", rekao je Spahović.

Pošto je glavni pretres „dinamično odrađen“ umjesto ranije najave da će biti nastavljen u petak, suđenje će se nastaviti 17. novembra do kada će vijeće odlučiti o dokaznim predlozima tužioca i odbrane.

Konfuzija i opušten ton

Prema optužnici Duško Šarić i Jovica Lončar su se udružili u periodu od 24. jula 2006. godine do 27. februara ove, da bi putem bankarskog i financijskog poslovanja prikrili porijeklo novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom „neovlašćene proizvodnje, držanje i stavljanja u promet opojnih droga izvršenog na organizovan način u ukupnom iznosu od 21.353.879 eura“.

"Vijesti" su ranije objavile ekskluzivni sudski snimak na kome se vidi kako sudija Šefkija Đešević diktira zapisnik, sa mnogo konfuznih rečenica. Sudija je nekoliko puta optuženog oslovljavao bez persiranja i neprikladno zvaničnom tonu.

Galerija

Bonus video: