Vukčević: Pobjeda kolektiva

"Mi imamo prednost i sigurno ćemo se potruditi da u revanšu ponovimo igru iz najvećeg dijela prvog meča i na kraju da izborimo plasman u osminu finala ovog takmičenja, dodao je Vukčević
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 08:18h

Igra odbojkaša Budućnosti u Kaknju, u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV, išla je od sjaja do očaja. Na kraju je, ipak, završena hepiendom – pobjedom od 3:2, kojom su Podgoričani širom otvorili vrata osmine finala. Za prolaz im, međutim, treba i trijumf u “Morači”, bilo kojim rezultatom, kako bi izbjegli eventualno igranje nezgodnog “zlatnog seta”…

"Igrali smo odlično, protiv jedne jake ekipe kao što je Kakanj. Publika je domaćina cijelo vrijeme nosila, tako da mogu biti zadovoljan postignutim rezultatom. Mi smo uradili ono što je trener tražio od nas, tako da na kraju možemo biti zadovoljni. U svakom slučaju, Kakanj je pokazao veliki kvalitet i sigurno ih nećemo smjeti potcijeniti u revanšu u „Morači“ ", kazao je korektor Budućnosti Irfan Hamzagić, najbolji igrač utakmice u Kaknju sa 25 poena.

U meču u kojem su puno oscilirali u igri (u trećem setu su ispustili vođstvo od 14:9, u četvrtom su vodili 20:15, pa je i pored toga domaćin prvi stigao do set lopte), izabranici Zorana Vukčevića su bili na ivici ambisa u četvrtom setu, kada je domaćin imao tri meč lopte kod vođstva od 2:1 u setovima. Ipak, Podgoričani su se izvukli iz te situacije, pokazali karakter, a onda u petom, odlučujućem setu zadali konačan udarac iskusnijoj ekipi.

"Ne mogu da kažem da smo ušli sa previše respekta u prvi set, jer smo u Kakanj otišli da se nadigravamo i da pobjedimo ako nam se ukaže prilika. Nije bilo previše respekta, nego se na početku nijesmo mogli snaći na jake napade sa kraja terena. Mnogo nam je lopti otišlo od bloka u aut. Prvi set je bio praktično bez bloka. Kada smo ušli u neki naš ritam onda je sve bilo drugačije i znao sam da Kakanj neće izdržati pritisak koji smo nametnuli. Uoči ovog susreta sam znao daiza sebe imaju nekoliko utakmica koje nijesu odigrali kako treba i znao sam da neće izdržati čim počne pritisak rezultata i publike. Ne mogu nikoga izdvojiti, kolektiv je odigrao na vrhunskom nivou i od sveg srca čestitam svojim odbojkašima", kaže trener Podgoričana Zoran Vukčević.

Vukčević dodaje da i pored pobjede još uvijek nije sve odlučeno, i poziva na maksimalan oprez i koncentraciju u revanšu, koji je na program 27. oktobra.

"Revanš u „Morači“ biće veoma težak. Ali, ipak mi imamo prednost, i zasigurno ćemo se potruditi da u revanšu ponovimo igru iz najvećeg dijela prvog meča i na kraju da izborimo plasman u osminu finala ovog takmičenja, dodao je Vukčević.

Bonus video: