Žarko Laušević traži ponavljanje suđenja za dvostruko ubistvo

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 13:50h

Odbrana Žarka Lauševića podnijela je Višem sudu u Beogradu zahtjev za ponavljanje sudskog postupka u kom se poznati glumac tereti za smrt dvojice i ranjavanje jednog mladića 1993. godine u Podgorici, izjavila je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je zahtjev sudu stigao 12. jula, ali da je krivično vanpretresno vijeće od Lauševićevog branioca zatražilo da dostavi original sudsku dokumentaciju, pošto je priložio kopije.

Poslije toga sud će odlučiti da li će Lauševiću odobriti ponavljanje suđenja, dodala je Ristić.

Sud je ranije odbio zahtev Lauševićeve odbrane za vanredno ublažavanje kazne od 13 godina zatvora na koju je, posle više ukidanih presuda, pravosnažno osuđen u Crnoj Gori 2001. zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu, u noći između 30. i 31. jula u podgorickom kafiću "Epl".

Laušević je "slobodan čovjek" u Srbiji pošto je usvojen zahtjev republičkog tužioca za odlaganje izvršenja zatvorske kazne i istovremeno povučena potjernica koja je za njim bila raspisana.

Poslije više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, Laušević je 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane.

On je u pritvoru, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine.

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića.

U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio.

Bonus video: