Žiri filmske manifestacije u Baru počinje sa radom

Međunarodni TV Festival Bar 2011 trajaće od 26. do 30. oktobra, a organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ministarstva kulutre Crne Gore
55 pregleda 0 komentar(a)
TV Festival Bar, Foto: Tvfestbar.com
TV Festival Bar, Foto: Tvfestbar.com
Ažurirano: 20.10.2011. 15:24h

Međunarodni Žiri TV Festivala Bar 2011 počinje u subotu sa radom i imaće zadatak da pogleda i odabere najbolje od 70 programa koje je, od pristiglih 235, selektovao filmski kritičar Aleksandar Bečanović.

Žiri čine Jovanka Kovačević Đuranović (Crna Gora), Ana Maria Rossi (Srbija), Ton van Zantvort (Holandija), Džesika Daniel (Kanada) i Robert Tomljenović ( Hrvatska).

Oni će dodijeliti zlatne masline u pet kategorija: za najbolji dokumentarni, igrani, program iz ekologije i turizma, dječji program i kratku TV forme (muzički spotovi, reklame, eksperimentalni/umjetnički kratki filmovi i animacija).

Specijalni gost ovogodišnjeg Međunarodnog TV Festvala u Baru je Ljubiša Samardžić, koji će u sklopu pratećih programa Festivala promovisati svoju najnoviju seriju „Miris kiše na Balaknu“.

Ovogodišnji festival obilježiće i prateći programi. Pored regionalnog Content Providing Marketa, mjesta na kome će se susresti proizvođači, producenti i distributeri programskih sadržaja i kupci, odnosno emiteri programa, u saradnji sa UNICEF-om, biće organizovana video radionica za djecu iz Crne Gore.

Radionica ima za cilj pravljenje jednominutnih filmova iz vizure djeteta, kao promocija inkluzije djece sa posebnim potrebama u obrazovni sistem i društvo Crne Gore. Na kraju radionice biće organizovano prikazivanje ovih filmova, kao i promocija UNICEF-ove internet televizije.

Međunarodni TV Festival Bar 2011 trajaće od 26. do 30. oktobra, a organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ministarstva kulutre Crne Gore kao manifestacija od izuzetnog značaja za kulturu Crne Gore.

Ovogodišnji partner je i Crnogorski Telekom koji u svom servisu Extra TV već nudi besplatan izbor 11 filmova sa prošlogodišnjeg Festivala.

Bonus video: