Nebojša Ranisavljević se oženio zatvorenicom koja je ubila muža

Ona se teretila da je 28. novembra 2001. godine na podmukao način sjekirom na spavanju ubila supruga
800 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 08:15h

Nebojša Ranisavljević (46) iz Despotovca, nakon odslužene 15-godišnje robije pušten je oko 15 časova na slobodu.

Ranisavljević koji je bio okrivljen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva - otmicu u Štrpcima kaznu je odležao u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

On je službenim vozilom ZIKS-a odmah prevežen u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova u staroj zgradi Područne jedinice Podgorica kod inspektpora zaduženog za strance.

"Vijesti" nezvanično saznaju da Ranisavljević nema potrebnu dokumentaciju da bi mogao da boravi u Crnoj Gori i vrlo je vjerovatno da će on biti deportovan u Srbiju.

Ravnodušno prema izlasku Ranisavljevića iz zatvora, ali ne i prema odnosu države prema njima, primljena je vijest o izdržanoj kazni jedinog osuđenika za zločin u Štrpcima u kući Ličina.

TV Vijesti, Sead Sadiković

Iljaz Ličina otet je iz voza u stanici Štrpci kada je njegov sin Demir imao tri godine.

"Sramota je da za 20 ljudi odgovara jedan čovjek i da pri tome bude sramno kažnjen. To je stvarno sramota", kazao je Demir Ličina.

Nebojša Ranisavljević je, smatraju u porodici Ličina, bio samo dekoracija u državnom fingiranju pravde.

"Završena je priča. On je odgovarao. A za šta je odgovarao, što je ležao, to zna onaj ko je kriv. Niko drugi. Neko ko je odgovoran", rekao je Demir.

Iz voza u stanici Štrpci 27. februara 1993. oteto je 19 ljudi, uglavnom Bošnjaka, Muslimana. Njih 10 je bilo iz Crne Gore. U Srbiji u Prijepolju postoji obiželjeje žrtvama, u Crnoj Gori ni spomen obilježja nema.

Ljubav ne poznaje granice

Da ljubav ne poznaje granice pokazuje primjer Nebojše Ranisavljevića i Izete Ličine (47), koji su u zatvoru izgovorili sudbonosno „DA“.

Ličina je presudom bjelopoljskog Višeg suda od 11. septembra 2003. godine, zbog ubistva supruga Sadika Ličine (41), osuđena na 15 godina zatvora.

Presjekla mu je vratne žile i krvne sudove od čega je odmah nastupila smrt.

Svirepi događaj se desio dva sata iza ponoći u njihovoj porodičnoj kući, kada je Izeta sa drvljanika ispod stepeništa uzela sjekiru i Sadika, dok je ležao na krevetu, udarila više puta oštricom po vratu.

Presjekla mu je vratne žile i krvne sudove od čega je odmah nastupila smrt. Nakon toga je iskomadano tijelo zakopala u štalu u blizini kuće, a iskomadani leš nakon deset dana pronašla je rodbina.

Šta se desilo sa Sadikovim unutrašnjim organima i butnim kostima ni do danas nije poznato.

Galerija

Bonus video: