Radonjić u subotu u Moskvi protiv Gadžijeva

Radonjiću će meč u Moskvi ujedno biti i povratak na ring nakon šest mjeseci i poraza u Beogradu od Hrvata Igora Jurkovića.
52 pregleda 0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Radonjić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 19.10.2011. 12:45h

Crnogorski kik bokser Goran Radonjić boriće se u subotu na Gran pri turniru u Moskvi, u meču za prestiž, protiv Nadira Gadžijeva.

Borba će biti održana u disciplini K1, u teškoj kategoriji, a planirana je da traje tri runde po tri minuta.

Crnogorski borac je zvanični amaterski prvak svijeta, a krajem prošle godine u Bakuu osvojio je titulu prvaka Evrope.

Biće to njegov drugi meč u Moskvi nakon što je 11. februara pobijedio na poene Bjelorusa Alekseja Kudžina i zabilježio 26. pobjedu na profesionalnom ringu.

Crnogorski borac kazao je da je maksimalno spreman, podsjećajući da se od avgusta priprema za predstojeći meč.

On je istakao da je bazične pripreme odradio sa crnogorskom reprezentacijom u Kolašinu, trenirao u Holandiji, a završnio dio odradio u podgoričkom klubu Ariston.

“Gadžijev je nezgodan borac. Ima više od 100 kilograma, visok je 192 centimetra i ima kontragard. Gledali smo snimke njegovih mečava i nadam se napravili dobitnu kombinaciju. Očekujem težak meč, ali i pobjedu”, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će mu veliki hendikep biti odsustvo trenera Predraga Lekića, koji će zbog obaveza sa crnogorskom reprezentacijom propustiti borbu u Moskvi.

“Moram dati sve od sebe ukoliko želim pobjedu. Poznato je da ukoliko se želi pobijediti domaći borac u Rusiji mora se biti mnogo bolji. Nova pobjeda još viš bi mi otvorila vrata K1 scene”, rekao je Radonjić.

Radonjić vjeruje da bi novom pobjedom mogao da dobije poziv za nastup na turniru koji okuplja osam najboljih boraca sa prostora bivše SSSR.

On očekuje da će do kraja godine odraditi i meč u Podgorici, najvjerovatnije u decembru.

Radonjiću će meč u Moskvi ujedno biti i povratak na ring nakon šest mjeseci i poraza u Beogradu od Hrvata Igora Jurkovića.

“Meč u Moskvi mi je mnogoo značajan. Želim da ostvarim pobjedu i ponovo započnem uspješnu seriju”, kazao je Radonjić.

Gadžijev je šampion Rusije u disciplini mautai, a osvajač je i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2009. godine.

Trener Predrag Lekić smatra da je Gadžijev respektabilan protivnik, koji iza sebe ima veliki broj mečeva io iskustvo u tajlandskom boksu.

“Radonjić je u odličnoj formi i nema povreda. Optimisti smo, iako je nezahvalno prognozirati ishod borbe. U ovoj kategoriji jedan udarac može da završi sve. Nadamo se da će nas Radonjić još jednom obradovati i vratiti se iz Moskve sa pobjedom", rekao je Lekić.

Radonjić sjutra putuje za Moskvu, a subotnja borba očekuje se oko 17 sati po crnogorskom vremenu.

Program manifestacioje zakazan je za 15, odnosno dva sata kasnije po lokalnom vremenu.

Bonus video: