Italijanski pisac Pjerpaolo Greci u Podgorici

Greci će predstaviti svoj posljednji roman “Telegram o suštini” (Telegramma sull’essenza) u okviru programa Nedjelja italijanskog jezika
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 08:39h

Savremeni italijanski pisac Pjerpaolo Greci, gostovaće večeras u 19 sati u sali za prezentacije Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

Pjerpaolo Greci će predstaviti svoj posljednji roman “Telegram o suštini” (Telegramma sull’essenza) u okviru programa Nedjelja italijanskog jezika - manifestacije koja ove godine ima poseban značaj jer se njom obilježava jubilej od 150 godina od ujedinjenja Italije.

Greci je profesor Orijentalne filozofije na rimskom univerzitetu “La Sapienza”. Zamjenik je direktora na Visokim studijama za Mediteran (IASEM), urednik je manifestacije koja je vezana za književnu nagradu ”Casa Sanremo Writers”, koja se održava tokom festivala kancone u Sanremu. Osnivač je izdavačke kuće, a piše i scenarija za poznatog glumca Serđa Rubinija.

Gostovanje italijanskog pisca Pjerpaola Grecija organizuje Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” u saradnji sa ambasadom Republike Italije.

Bonus video: