Napašće rivala i u gostima

"Atmosfera u ekipi je dobra, pozitivna, i daćemo 200 odsto svojih mogućnosti da već u prvom meču ostvarimo pobjedu", kaže za “Vijesti” Irfan Hamzagić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 08:08h

Nakon godinu dana pauze, odbojkaši Budućnosti vraćaju se na evropsku scenu – dvomeč sa Kaknjom obilježiće početak sedmog nastupa podgoričkog kluba u Kupu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

Budućnost je najbolji rezultat u ovom takmičenju ostvarila u sezoni 2007/2008, kada je nakon eliminacije iz Lige šampiona takmičenje nastavila u četvrtfinalu Kupu CEV, gdje je zaustavljena od Budvanske rivijere (3:1 u Podgorici, 0:3 u Budvi, gdje je domaćin potom dobio “zlatni set”), koja je kasnije osvojila treće mjesto na finalnom turniru u Rimu.

Večerašnji rival izabranika Zorana Vukčevića je klub koji je od 2000. godine osvojio deset šampionskih titula (dva puta je šampion bio Napredak iz Odžaka), četiri posljednje, 14 puta je bio pobjednik Kupa BiH, a sedam puta osvajač sedam duplih kruna. Kakanj je, međutim, na startu prvbenstva osvojio pet od mogućih devet bodova (kod kuće su poraženi od Mladosti iz Ražljeva 3:1, i savladali 7. Lukavac 3:0, dok su u Brčkom bili bolji od Jedinstva 3:2), pa zauzima petu poziciju na tabeli, što je najslabiji start u posljednjih pet sezona.

"Mislim da u dosta dobroj formi dočekujemo Kakanj, koji je iskusnija ekipa od nas. Ali, sa dosta optimimizma dočekujemo te mečeve, jer mislimo da možemo da se nosimo sa njima i da na kraju izađemo kao pobjednici. Atmosfera u ekipi je dobra, pozitivna, i daćemo 200 odsto svojih mogućnosti da već u prvom meču ostvarimo pobjedu. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti", kazao je za “Vijesti” korektor Podgoričana Irfan Hamzagić.

Podgorička ekspedicija je u Kakanj doputovala juče nešto poslije 15 časova, nakon više od pet sati vožnje autobusom. U večeranjim satima odrađen je i prvi trening, danas prijepodne je na program drugi.

- Ne znamo puno o protivniku, ali mislim da u našoj najboljoj igri možemo da im pariramo, ako ne da ih i dobijemo. Turniri i mečevi koje smo igrali u Bosni i Hercegovini i Srbiji mislim da su pokazali da smo veoma blizu naše najbolje forme, iako ima još da se radi, ali da to već liči na ekipu koja će do kraja sezone sa Budvanskom rivijerom da se bori za titulu. Protiv Kaknja su nam potrebne obje pobjede, ili jedna sa “zlatnim setom”, koji je veliki rizik, pa bi bilo dobro to izbjeći – ističe kapiten Marko Đuranović.

Ako prebrodi Kakanj, Budućnost će u osmini finala igrati sa bojim iz dvomeča između izraelskog Makabija i grčke Lamije.

Poraženi iz ovog duela takmičenje na evropskoj sceni nastaviće u šesnaestini finala Čelendž kupa protiv boljeg iz dvomeča između turskog Galatasaraja i albanske Teute.

Utakmica u Kaknju počinje u 18 časova. Revanš je 27. oktobra u “Morači”.

Promjena na klupi Kaknja

Uoči današnjeg meča protiv Budućnosti došlo je do promjene na klupi Kaknja. Nakon samo tri odigrana prvenstvena kola, Almir Begić, koji je u protekle dvije godine osvojio dvije duple krune sa ovim klubom, podnio je ostavku.

Kako prenosi portal kakanjlive.com, čelnici kluba su, naime, izrazili nezadovoljstvo igrama i rezultatima na startu novog prvenstva i “sugerisali” Begiću da podnese ostavku ili će u protivnom biti smijenjen! Begić je prihvatio “savjet”, a umjesto njega za novog trenera imenovan je Nenad Kovačević, koji se ljetos oprostio od aktivnog igranja i preuzeo vođenje kadeta i juniora Kaknja.

U izjavi koju smo dobili posredstvom kolega iz portala kakanjlive.com, ovaj mladi stručnjak ulogu favorita prepušta Podgoričanima.

"Budućnost ima kvalitetnu ekipu. Istina, nemaju ekstremno izrazitih pojedinaca, ali imaju jak kolektiv i timski duh sa utreniranim sistemom igre u kojem se zna ko šta radi. Očekuje nas težak i neizvjestan meč, koji će sigurno opravdati epitet međunarodne utakmice. Od svojih igrača tražiću strpljivu i racionalnu igru, uz maksimalno zalaganje i požrtvovnost, jer samo ovim elementima možemo doći do uspjeha", riječi su novog kormilara "građevinara" Kovačevića.

Bonus video: