Dabetić izboden kuhinjskim nožem kojim je prijetio mladićima?

Sumnju se da je 18. oktobra oko 1 sat u ulici 8. jula u Podgorici, ispred broja 22, došlo do svađe i tuče između N.B. i B.P. sa S.D. i S.D.
212 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 11:13h

Zdravstveno stanje Slavka Dabetića (46) i njegovog sina Svetozara (19) koji su teško povrijeđeni u noći između ponedjeljka i utorka, kad je na njih nožem nasrnuo maloljetni N. B (17) je stabilno.

Dabetići su smješteni u Centru za grudnu hirurgiju u Kliničkom centru Crne Gore.

Kao mogući razlog za tuču u kojoj su povrijeđeni Dabetići pominje se verbalni sukob koji se dogodio prije nekoliko dana u kafani u Maslinama.

Kao mogući razlog za tuču u kojoj su povrijeđeni Dabetići pominje se verbalni sukob koji se dogodio prije nekoliko dana u kafani u Maslinama, nakon kojeg je intervenisala i policija.

„Moj brat drži ugostiteljski objekat u koji su prije par dana došli momci koji su učestvovali u tuči. Oni su pili u lokalu, ali nijesu htjeli da plate račun. Brat je zvao policiju i prijavio ih je da nijesu platili račun za piće“, priča “Vijestima” Slavkov brat Miško Dabetić. On tvrdi da su u noći napada isti momci došli pred porodičnu kuću Dabetića i polomili ogradu.

Na rukama držala sina

„Kad je Slavko vidio šta se desilo istrčao je za njima. A za njim i Svetozar koji je bio do tada za računarom. Na dnu mračne ulice sačekala ih je grupa momaka koji su se sa njima fizički obračunali i izboli ih“, rekao je Dabetić.

Vidjela sam da mi sin krvari, koluta očima i da polako pada u komu.

„Kada sam došla, svi su bili isječeni. Vidjela sam da mi sin krvari, koluta očima i da polako pada u komu. Od grupe momaka koja ih je napala ostali su neki, sada ne znam ni koji. Ali sjećam se da mi je u trenucima kad sam na rukama držala krvavog sina prišao Burzanović kojeg sam ošamarila jer mi je izbo dijete. A on mi šamar vratio tako što me je nogom udario u bubrege dok sam bila na zemlji“, govori vidno uznemirena Dabetić.

Ona tvrdi da je skoro pola sata čekala kola Hitne pomoći i da su momci koji nijesu pobjegli samo nijemo posmatrali, i niko nije htio da joj pomogne da prebaci sina u bolnicu.

Njen muž Slavko je čitavo vrijeme bio svjestan i pozvao je policiju koja je brzo došla na lice mjesta.

Uhapsili maloljetnog N.B.

Iz Uprave policije saopšteno je da su policajci uhapsili u noći između ponedjeljka i utorka, 17. i 18. oktobra N.B. (17) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Policiju je te noći zvao Slavko Dabetić.

Slavko Dabetić je, sumnja se, tom pilikom kod sebe imao kuhinjski nož, kojim je prijetio N. B. i B. P.

„Slavko Dabetić je, sumnja se, tom pilikom kod sebe imao kuhinjski nož, kojim je prijetio N. B. i B. P., nakon čega je N. B. iz Slavkovih ruku oteo nož i njime zadao par udaraca oštricom noža Slavku i njegovom sinu Svetozaru, nanoseći im povrede“, kažu iz Uprave policije.

Protiv N. B. je, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju. O događaju je upoznat i sudija Višeg suda za maloljetnike u Podgorici, koji je naložio da se N. B., u prisustvu zakonskog zastupnika, uhapsi, što je i učinjeno.

Galerija

Bonus video: