Junakinja serije "Budva": Uživam u onome što imam

Junakinja serije „Budva”, otkriva da voli Španiju, Almodovara, Gibonnija, i da je zadovoljna je životom u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 07:55h

Sanja Jovićević (22) je Bojana za kojom se u Crnoj Gori dugo tragalo.

A Bojana je glavni lik serije “Budva na pjeni od mora” čije je snimanje u toku. Studentkinja treće godine Fakulteta dramskih umjetnosti ovu ulogu je dobila na kastingu, a kako se u njoj snašla, saznaćemo u februaru 2012, kada bi serija trebalo da počne sa emitovanjem na regionalnim televizijama.

Iza ovog projekta stoje reditelj Milan Karadžić, scenarista Stevan Koprivica i producent Milutin-Mima Karadžić.

Sanji je sada Fakultet dramskih umjetnosti na drugom mjestu, ali samo dok traje snimanje, a na pauzama, pored razgovora sa novinarima i uvježbavanja teksta, provodi vrijeme sa porodicom.

- Pored fakulteta i snimanja, slobodnog vremena imam malo, a provodim ga sa porodicom na moru, odmarajući, ali to su veoma rijetke situacije. Zato mi i prija što je snimanje u Budvi, a do skoro vrijeme je bilo lijepo, nije izgledalo kao da je jesen počela.

  • Da je trebalo da ti odrediš lokaciju za snimanje, koji bi grad izabrala?

- Ne znam. Svaki dio Crne Gore je prelijep, tako da ne bih mogla da izdvojim jedan grad. Koji god da se izaberem, ne bi bio pogrešan.

  • Znači li to da bi ti odgovarao i sjeverni dio?

- Što se tiče ljepote i na sjeveru ima lijepih djelova, ali sam ja strašno zimomorna, pošto ide zima više mi prija primorje.

  • Kada je u pitanju noćni provod, gdje obično izlaziš?

- Rado pođem na svirke, obično pop-rok, i uglavnom su mi to najbolji provodi. Inače, slušam domaći i strani rok i pop, pa su mi zbog toga svirke super. Takođe, volim da slušam i flamenko muziku ili nešto što me opušta. Od izvođača sa naših prostora, izdvojila bih Gibonnija, sve njegove pjesme su mi drage.

  • Koji je posljednji koncert na koji si išla?

- Tonija Cetinskog. On je jedan od mojih omiljenih pjevača, svaki njegov nastup je dobar. Bila sam i na koncertima Gibonnija i Nine Badrić.

  • Šta, po tvom mišljenju, nedostaje ljudima koji žive u Crnoj Gori?

- Pristrasna sam kad je Crna Gora u pitanju, pa zaista ne znam. Meni, za sad, ništa ne nedostaje. Uživam u stvarima kakve jesu. Ne treba gledati šta ima ili nema, već uživati u onome što ima. Kad bismo gledali čega nema, ne bismo imali vremena da uživamo u tome što imamo. To je pravi užitak u životu.

"Kad bismo gledali čega nema, ne bismo imali vremena da uživamo u tome što imamo"
  • Da li bi voljela da živiš u inostranstvu i koja bi to zemlja bila?

- Volim Crnu Goru i ne bih je mijenjala, ali ako bi se privremeno negdje odselila, onda bi to bila Španija, Madrid.

  • Gdje još nisi putovala, a imaš želju?

- U Lisabon. Tamo nisam bila, a voljela bih. Putujem, kad imam priliku. Ranije sam posjetila Španiju, odnosno Barselonu. Volim Španiju i sve što je vezano za nju, imam puno prijatelja tamo, pa je bilo predivno. Prosto sam oduševljena kada pričam o toj zemlji i društvo mi često kaže da ću jednog dana otići da živim tamo, mada ja u to nisam sigurna. Dragi su mi njihovi ljudi i mislim da smo veoma sličan narod.

  • Da li radije gledaš filmove, serije ili predstave?

- Zaista teško pitanje za glumca. Volim dobre predstave, kada uživo vidite glumca da daje sve od sebe, ali to se ponekad može primijetiti i na filmu. Svaka gluma je lijepa na svoj način. U suštini, nije bitno da li je film ili predstava, već da li je kvalitetno ili nije.

"Obožavam Pedra Almodovara, voljela bih da glumim u nekom njegovom filmu"
  • Postoji li film u kojem bi voljela da si dobila ulogu?

- Obožavam Pedra Almodovara, voljela bih da glumim u nekom njegovom filmu. Sviđaju mi se njegove ideje i njegova ostvarenja gledam po sto puta. Što se tiče naših prostora, ima toliko dobrih filmova da ne bih mogla da izdvojim neki.

Bonus video: