AFERA MAGNET

Dr Mikulić na slobodi, sud prekršio pretpostavku o nevinosti

“Mikulić je iz Istražnog zatvora u Spužu izašao u 16, 40 časova”, izjavila je “Vijestima” advokatica Vulić
119 pregleda 0 komentar(a)
dr Andrija Mikulić, Foto: Arhiva "Vijesti"
dr Andrija Mikulić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.10.2011. 08:45h

Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je juče pritvor radiologu Kliničkog centra u Podgorici dr Andriji Mikuliću, koji je optužen za krivično djelo “primanje mita”, saznaju “Vijesti” iz pouzdanih izvora.

Ovakva odluka uslijedila je nakon odluke Ustavnog suda Crne Gore koji je usvojio ustavnu žalbu advokatice Ljiljane Vulić, branioca optuženog. Ustavni sud je utvrdio da je Apelacioni sud prekršio pretpostavku nevinosti, garantovanu Ustavom Crne Gore i Evropskom konvencijom, jer je u rješenju o produženju pritvora naveo da je izvjesno da će biti osuđen.

“Mikulić je iz Istražnog zatvora u Spužu izašao u 16, 40 časova”, izjavila je “Vijestima” advokatica Vulić.

Predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici na ponovni postupak

Ustavni sud Crne Gore u sastavu predsjednik dr Milan Marković i sudije Miodrag Iličković, Miodrag Latković, Desanka Lopičić, Fetija Međedović, Đole Sekulović i Miraš Radović usvojili su ustavnu žalbu i ukinuli rješenje Višeg suda u Podgorici od 22. juna i rješenje Apelacionog suda Crne Gore, od 5. jula 2011.

Predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici na ponovni postupak, piše u odluci Už-III br.464/11, u koju su “Vijesti” imale uvid.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas