Uhapšen mladić osumnjičen za pljačke starijih žena

Podgorička policija uhapsila je M.G. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je, u ulici Oktobarske revolucije i kod Tržnog centra "Gintaš", na štetu dvije sugrađanke, počinio krivična djela teška krađa
0 komentar(a)
Bulevar Gintaš, Foto: Arhiva Vijesti
Bulevar Gintaš, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.10.2011. 15:43h

Podgorička policija uhapsila je M.G. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je, u ulici Oktobarske revolucije i kod Tržnog centra "Gintaš", na štetu dvije sugrađanke, počinio krivična djela teška krađa.

Sumnja se da je M.G, 15. oktobra u ulici Oktobarske revolucije, oko 13 časova, prišao sa leđa A.J. kojoj je, uspio da iz ruke istrgne novčanik u kojem su se nalazili lična dokumenta, mobilni telefon "nokia" i 70 eura.

"Kako se sumnja, pobjegao je ka Cvijetinom brijegu, kroz naselje Drač, gdje su ga policijski službenici uhvatili i lišili slobode. Otuđene stvari su vrađene vlasnici", navodi se u saopštenju.

Istragom došlo se do sumnje da je M.G. počinio tešku krađu 23. septembra u TC "Gintaš", kada je R.N prišao sa leđa, istrgao novčanik koji je držala u ruci, a u kojem su se nalazili lična dokumenta i 10 do 15 eura.

"Upozoravamo građane, posebno žene zrelije životne dobi, da nošenje novčanika u rukama privlači posebnu pažnju lica sklonih vršenju imovinskih delikata, te apelujemo na njih da to ne čine već da novčanike nose u džepu ili na nekom drugom manje vidnom mjestu kako bi se mogućnost da budu oštećene u krivičnim djelima smanjila", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: