Policija zaplijenila 17.500 boksova cigareta

Krivične prijave podnijete protiv E.S (23) i E.Dž. (32) iz Rožaja i Ž.R. (49) iz Grbavaca u Zeti
0 komentar(a)
Zasjeda cigarete, Foto: Uprava policije
Zasjeda cigarete, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.10.2011. 13:44h

Policija u Beranama i Podgorici u nekoliko koordiniranih akcija, zaplijenila je 17.500 boksova cigareta, ukupne vrijednosti 168.000 eura, i podnijeli krivične prijave protiv E.S (23) i E.Dž. (32) iz Rožaja i Ž.R. (49) iz Grbavaca u Zeti koji su osumnjičeni za krijumčarenje i nedozvoljenu trgovinu.

"Ispostave granične policije Berane su, preduzimajući opsežne aktivnosti u cilju sprječavanja krijumčarenja cigareta, tokom protekle nedjelje i rano jutros, u okviru akcije "Zasjeda", sprovedene u blizini granice sa Kosovom, oduzeli ukupno 15.000 boksova cigareta bez prateće dokumentacije, koji su se nalazili u 300 paketa, i podnijeli krivične prijave protiv E.S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, i E.DŽ. zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje u pokušaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je rano jutros, postupajući po saznanjima, u mjestu Šuplji krš u Rožajama, uz državnu granicu sa Kosovom, kontrolisali traktor "Rakovica", kojim je upravljao E.S. i tom prilikom pronašli 100 paketa (5.000) boksova cigareta "Deal-Slim", bez akciznih markica i prateće dokumentacije.

"Pronađene cigarete, za koje se sumnja da su bile namjenjene prodaji na teritoriji Kosova, su oduzete uz potvrdu", navodi se u saopštenju.

Policija je u okviru akcije "Zasjeda", na području planine Čakor u blizini državne granice sa Kosovom, kontrolisali vozilo "mercedes", rožajskih oznaka, kojim je upravljao E.Dž, a pregledom policija je pronašla 200 paketa (10.000) boksova cigareta "Prestiž", bez akciznih markica i prateće dokumentacije.

Iz policije je saopšteno da su službenici za suzbijanje privrednog kriminaliteta iz Podgorice 12. oktobra oduzeli 2.500 boksova cigareta marke "bond", bez potrebne dokumentacije, koji su se nalazili u 50 paketa i podnijeli krivičnu prijavu protiv Ž.R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Bonus video: