Posmrtni ostaci vodnika Perišića ispraćeni za Crnu Goru

Posmrtni ostaci starijeg vodnika klase Mijaila Perišića ispraćeni su za Keln nakog čega će biti transportovani do Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2011. 19:07h

Posmrtni ostaci pripadnika četvrtog kontingenta Vojske Crne Gore u ISAF misiji Mijaila Perišića, koji je preminuo u ponedjeljak, ispraćeni su za Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.Povodom njegove smrti, danas je na platou ispred Memorijalnog kompleksa štaba Regionalne komande Sjever u Avganistanu, održana Komemorativna sjednica i otkrivena spomen ploča. Zamjenik komandanta Regionalne komande Sjever, pukovnik Erik Vendt, rekao je na komemoraciji da je Mijailo bio odličan drug i kolega i omiljeni pripadnik zajednica u kojima je živio i radio.

„Mijailo je takođe bio izvrstan sportista. Trčao je polumaratone i bavio se mnogim drugim sportovima, uvijek sa odličnim rezultatima. Nažalost, njegova prva međunarodna misija, misija u Avganistanu, bila je i njegova posljednja životna misija“, rekao je Vendt.

U sjećanju porodice i kolegaDodao je da će Miajlo i njegov život ostati u trajnom sjećanju njegove porodice, kolega i voljenih osoba.

Posmrtni ostaci starijeg vodnika klase Mijaila Perišića ispraćeni su za Keln nakog čega će biti transportovani do Crne Gore

Bonus video: