Njega kože mladih

Preporučeni proizvodi za ovakvu kožu su proizvodi sa antiseptičnim sastojcima, dnevni piling koji se primjenjuje kod kuće jednom do dva puta nedjeljno i jednom mjesečno profesionalno čišćenje u kozmetičkom salonu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 15:00h

Koža predstavlja posebno dobar indikator za sve zdrave i bolesne procese u organizmu. Sve promjene vide se na njoj. U pubertetu mladi ljudi imaju više ili manje problema sa kožom. U toj fazi života u koži se dešavaju hormonske promjene. Tipična promjena na koži za to doba je prekomjeran rad lojnih žlijezda, nečista koža, mitiseri, bubuljice.

Koža se sjaji sa puno vidljivih pora, otvorenih i zatvorenih mitisera, koji jednim dijelom mogu biti upaljeni. Važna je temeljna njega i to ne samo kod kuće nego i u kozmetičkom salonu.

Preporučeni proizvodi za ovakvu kožu su proizvodi sa antiseptičnim sastojcima, dnevni piling koji se primjenjuje kod kuće jednom do dva puta nedjeljno i jednom mjesečno profesionalno čišćenje u kozmetičkom salonu. Cilj njege je da se ukloni prevelika mosnoća.

Potrebno je upotrijebiti antiseptične preparate, jer se folikul napuni bakterijama koje su glavni inicijator nastanka akni. Preporučuje se ona kozmetika koja djeluje protivupalno, koja smiruje kožu i sprečava prekomjerno stvaranje masnoće.

Ovi preparati uklanjaju rožnati sloj kože i mogu blago osušiti kožu.

Zato je potrebno koristiti proizvode za njegu koji smiruju kožu i čuvaju njenu vlažnost.

Bonus video: