Optužni predlog protiv Milana Grgurevića, pušten da se brani sa slobode

“Zbog lažnog prijavljivanja” dobrovoljac iz Danilovgrada uhapšen je u srijedu oko 16 časova, a tužilaštvo je u skraćenoj proceduri juče saslušalo optuženog
170 pregleda 0 komentar(a)
Milovan Grgurević, Foto: Luka Zeković
Milovan Grgurević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.10.2011. 09:02h

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je juče optužni predlog protiv Danilovgrađanina Milana Grgurevića (25), zato što se u februaru ove godine lažno prijavio da je u dva navrata prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Grgureviću je nakon dvodnevnog zadržavanja, juče ukinut pritvor tako da je do okončanja postupka pušten da se brani sa slobode.

Njegov branilac advokat Dragan Mitrić juče nije želio da za “Vijesti” komentariše detalje postupka, navodeći da on “nema takvu praksu”.

“Zbog lažnog prijavljivanja” dobrovoljac iz Danilovgrada uhapšen je u srijedu oko 16 časova, a tužilaštvo je u skraćenoj proceduri juče saslušalo optuženog ali i novinarke Oliveru Lakić i Jasminu Muminović, preko čijeg telefona su upućene ozbiljne prijetnje na račun Lakićeve.

Muminović je juče tužiocu Saši Čađenoviću ponovila kakav je razgovor bio 9. februara oko 20 časova, kada je muškarac koji se predstavio kao Boško, pozvao njen broj mobilnog telefona i izraženim nikšićkim akcentom izrekao niz teških uvreda i ozbiljnih prijetnji na račun Lakićeve i njene kćerke.

Boško je zastrašujućim glasom te noći rekao novinarki da prenese Lakićevoj razgovor, saopštavajući grozne prijetnje kako bi mogao ugroziti Lakićkinu kćerku, koja je u to vrijeme bila u inostranstvu. Dan kasnije na isti broj telefona stigla je ista SMS poruka sa sličnom sadržinom.

Grgurević je tri dana nakon tih prijetnji u pratnji advokata došao u policiju i priznao da je on, navodno, razgovarao sa Muminović da bi prijetio Lakićevoj. Međutim, tokom vještačenja tužilaštvo je zaključilo da je njegov iskaz lažan i da on nije ta osoba, koja je prijetila.

Novinarka Lakić je u vrijeme kada joj je prijećeno istraživala da li se u fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta.