Mrvaljević: Abu Dabi je veliki izazov

As Akademika će ovog vikenda učestvovati na Gran priju u Abu Dabiju, sa nagradnim fondom od 150.000 dolara i mogućnosti za osvajanje 200 olimpijskih poena.
66 pregleda 0 komentar(a)
mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2011. 08:58h

Fenomenalni crnogorski džudista, Srđan Mrvaljević prekinuo je odmor nakon fantastičnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Parizu, na kojem je krajem avgusta ove godine osvojio srebrnu medalju. As Akademika će ovog vikenda učestvovati na Gran priju u Abu Dabiju, sa nagradnim fondom od 150.000 dolara i mogućnosti za osvajanje 200 olimpijskih poena. Mrvaljević, ipak bez rezultatskog imperativa dočekuje današnji žrijeb u kojem će se naći 42 najbolja borca kategorije do 81 kilogram.

"Obezbijedio sam učešće na Olimpijskim igrama u Londonu i sada u Abu Dabi idem bez rezultatskog imperativa, opterećenja...da jednostavno uživam u borbama. Sigurno je da ću dati maksimum, a vidjećemo da li je to dovoljno za veliki rezultat, odnosno, četiri ili pet pobjeda. Svjestan sam da nakon mjesec i po pauze nijesam u najsjajnijoj formi, ali od negdje mora da se počne. Možda je Abu Dabi u ovom trenutku za mene previše zahtjevan turnir, jer su se prijavili svi najbolji borci,ali vrijedi pokušati. Ze mene je primarno da u top formi budem u aprilu na Prvenstvu Evrope i naravno u avgustu na OI", rekao je srebrni džudista.

A osim Mrvaljevića koji će na tatami u ponedjeljak, i ostali naši reprezentativci će ovoga vikenda imati dobru provjeru forme. Čak 14 reprezentativaca će pokušati da se domognu pobjede na “Kupu Dubrovnika 2011”.

"Pobjednici po kategorijama dobijaju hiljadu dolara, a isti iznos dobiće i najbolji treneri u muškoj i ženskoj konkurenciji. U subotu će na tatami tri težinski najlakše kategorije muškaraca i četiri u konkurenciji seniorki, dok su u nedjelju na programu borbe u većim težinskim kategorijama", kazao je Dragan Mrvaljević, sportski direktor crnogorske reprezentacije.

Na spisku za Dubrovnik su: Nikola Gardašević, Vuk Nikčević i Đorđe Perućica (-60 kilograma), Nikola Gušić (-66), Ilija Vukotić (-73), Željko Muminović (-81), Predrag Stanjević i Dimitrije Vukotić (-90), Nikola Vulević i Mladen Mišurović (-100). U konkurenciji seniorki nastupiće Mina Lješković (-52), Tanja Božović i Marija Kipa (-57) i Anđela Džaković do 70 kilograma.

Bonus video: