Veljovićev službenik određuje novinarima šta da pitaju

"Izvinjavam se, ali ovo pitanje je van teme koja je danas predviđena za ovaj pres", rekao je Radunović nakon pitanja o zapaljenim vozilima Vijesti
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 15:17h

Direktor policije Veselin Veljović nije odgovorio ima li više informacija o tome ko je zapalio službena vozila “Vijesti”, je je njegov službenik zabranio postavljanje pitanja van teme pres konferencije.

Veljović je pozvao novinare nakon sastanka i sugerisao je Radomiru Radunoviću rukovodiocu tima za odnose sa javnošću da novinari ne smiju da postavljaju pitanja van teme razgovora dva direktora.

"Izvinjavam se, ali ovo pitanje je van teme koja je danas predviđena za ovaj pres", rekao je Radunović. On je dodao da se sa ovim pitanjem može obratiti portparolki Tamari Ralević, odnosno Upravi policije u pisanoj ili drugoj formi 24 sata u toku sedam dana.

Na taj odogovor novinar ND "Vijesti" rekao je da je Veljović obećao na prošloj konferenciji da će imati više informacija o tom (ne)djelu. Međutim, direktor Uprave policije je samo ćutao.

Ponovo pitanje koje nije tema

Nešto kasnije novinar ND "Vijesti" je postavio pitanje da li je sprovođena produžena akcija "Stranac" i da li su juče hapšena neka lica koja su strani državljani, ali ponovo se uključio Radunović.

"Vi možete da navedete temu skupa, ali ne možete određivati novinarima šta će pitati"

"Ovo je ponovo pitanje koje nije tema današnje pres konferencije. Naveo sam da je riječ o strateškoj i operativnoj saradnji dvije policije", kazao je Radunović.

Reagovao je Petar Komnenić, novinar i voditelj TV "Vijesti".

"Vi možete da navedete temu skupa. Ali ne možete određivati novinarima šta će pitati. Gospodin Veljović i gospodin Lukač imaju pravo da kažu da nemaju komentar, Vi ne možete selektovati pitanja i nama naređivati šta da radimo i šta da pitamo", istakao je Komnenić.

Veljović je ipak djelimično odgovorio, za razliku od pitanja o zapaljenim automobilima "Vijesti".

Bonus video: