Šarićev ortak Draško Vuković će biti svjedok saradnik

Vuković je poslije predaje otkazao punomoćje dosadašnjem braniocu beogradskom advokatu Borivoju Boroviću
442 pregleda 0 komentar(a)
Draško Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Draško Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.10.2011. 07:50h

Beranac Draško Vuković, koji se sumnjiči da je pripadnik grupe Darka Šarića i koji se predao prije tri dana u beogradskoj kancelariji specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Miljku Radisavljeviću, ponuđeno je da bude svjedok saradnik u procesu koji se vodi protiv Šarića”.

Vuković se nakon intenzivne komunikacije sa službenicima srpskog MUP-a oko uslova predaje, prijavio kancelariji specijalnog tužioca.

“Nakon pregovora, on se u utorak, 11. oktobra, predao našim pravosudnim organima”, rekao je Radisavljević. Tužilac je kazao da je Vuković juče saslušan pred vanraspravnim vijećem Specijalnog suda i određen mu je pritvor.

Vuković je poslije predaje otkazao punomoćje dosadašnjem braniocu beogradskom advokatu Borivoju Boroviću, pa mu je postavljen branilac po službenoj dužnosti,” navedeno je u tekstu.

“Znam samo da se Vuković od 11. oktobra nalazi u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Nije me kontaktirao, iako sam njegov zvanični advokat – kazao je Borović.

Vuković je u oktobru prošle godine sa Dejanom Šekularcem napustio teritoriju Crne Gore. On je javnosti poznat od 2007. godine kada ga je ”otela” grupa naoružanih i maskiranih muškaraca dok je sa saslušanja prebacivan u zatvor Frederiksund u Kopenhagenu.

U februaru 2010. godine predao se policiji u Beranama, ali je pušten nakon saslušanja.

Bonus video: