SDP: Petra Komnenića treba pomilovati

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević rekao je da država mora da pokaže političku ozbiljnost
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.10.2011. 07:35h

Socijaldemokratska partija očekuje da će ministar pravde Duško Marković i šef države Filip Vujanović, koji jedino može da donese akt o pomilovanju, pronaći pravni model kako bi novinar Petar Komnenić bio oslobođen zatvorske kazne.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević rekao je da država mora da pokaže političku ozbiljnost i da aktom milosrđa ispravi ono što se javilo kao posljedica vakuuma između presude Komneniću i odluke parlamenta da dekriminalizuje klevetu.

On je rekao da su parlament i Vlada kroz dekriminalizaciju klevete iskalazi punu posvećenost slobodi medija.

”SDP ostaje pri stanovništvu da se sudske presude moraju poštovati, ali u ovom slučaju država mora da pronađe pravni model kako bi se izbjegle negativnosti koje niko u Crnoj Gori ne želi i mislimo da bi to trebalo da bude akt milosrđa države”, rekao je Konjević “Vijestima”.

On je dodao da svi, posebno nakon preporuke EK za dobijanje datuma pregovora, moramo biti svjesni da se sloboda medija, kao jedna od ključnih oblasti u kojoj Crna Gora mora ostvariti napredak u narednom periodu, može jedino graditi tako što novinari i mediji neće krivično odgovarati za ono što su napisali, nego će se zaštita tražiti u parničnom postupku.

Bonus video: