Podgoričanin se žali da su mu oduzeli auto bez prekršaja i potvrde

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić rekao je da je u potpunosti poštovan zakon prilikom oduzimanja automobila Gligoru Rončeviću
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 07:45h

Gligor Rončević iz Podgorice tvrdi da su mu prije osam mjeseci službenici Komunalne policije bespravno oduzeli automobil, koji od tada, kako tvrdi, “propada” na parkingu kod Sportskg centra “Morača”.

On je podnio tužilaštvu prijavu protiv dvojice službenika Komunalne policije i jednog policajca, za koje tvrdi da su mu “bespravno” oduzeli automobil “ford”.

Rončević kaže da su mu iz Komunalne policije tražili 385 eura za dokumenta i automobil koji su mu oduzeti, ali on nema taj novac da plati.

“Tog 17. februara, dok sam vozio brata od strica, u Ulici Stanka Dragojevića presreli su me komunalni policajci. Prišao mi je policajac i tražio dokumenta koja sam mu dao.

Kada su provjerili, tražio sam da mi ih vrate, ali su odbili. Oduzeli su mi vozačku i saobraćajnu bez ikakvog prekršaja i to bez izdate potvrde. Istog momenta sam ušao u auto i otišao u policiju da ih prijavim”, rekao je Rončević.

On je istakao da je u prijavi naveo da su ga ovi službenici već nekoliko puta pratili, presretali i maltretirali, tvrdeći da je, “divlje taksirao”.

“Dolazili su mi kod kuće, jedna od moje dvije kćerke pretrpjela je strah od ponašanja tih službenika prema meni. Sa kćerkama i suprugom živim, a automobil mi je potreban kako bih povezao djecu do škole. Tako da sam i bez vozačke morao da vozim auto.

Desetak dana kasnije 28. februara sam povezao kćerku u školu i otišao na pijacu, i tada su me komunalni policajci ponovo pratili, i zvali su dežurnu patrolu”, naveo je Rončević, koji tvrdi da ga je onda zaustavila policija, koja mu je napisala prijavu zbog vožnje bez dokumenata.

“Napisali su prijavu. A onda mi je komunalni policajac i tražio da auto povedem na parking SC 'Morača'. Odgovorio sam im da je 'ford' ispravan i registrovan i da nisam napravio prekršaj, tako da ga ne dam. 'Ako ne daš milom, daćeš silom', rekli su mi, i pozvali 'pauka', koji mi je odnio auto”, naveo je on.

Vojvodić: Moraće da plati "ležarinu"

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić rekao je da je u potpunosti poštovan zakon prilikom oduzimanja automobila Gligoru Rončeviću.

“U ovom slučaju je striktno poštovan zakon i propisi, jer smo Rončevića zatekli više puta da taksira na divlje.

Spremni smo sve to da potkrijepimo dokumentacijom“, kazao je Vojvodić.

On je dodao da Rončević mora da plati “ležarinu”, da bi vratio “ford” koji mu je oduzet.

Galerija

Bonus video: