Marković: Poljaci su favoriti, ali mi smo željni dokazivanja

"Nismo u situaciji da bilo kome prijetimo, da obećavamo prolaz grupe, ali da ćemo, svakako, pokušati to da ostvarimo“, kazao je tehničar Simo Dabović.
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2011. 15:07h

Poljski Belhatov smatraju prvim favoritom grupe, a eventualan prolaz u drugu rundu takmičenja tražiće kroz mečeve sa slovenačkim ACH Volejom i francuskim Turom. Odbojkaši Budvanske rivijere će idućeg četvrtka u Budvi pokušati da namuče, eventualno iznenade ekipu koja je 2008. i 2010. godine zauzela treće mjesto u najjačem evropskom takmičenju.

„Ko iole poznaje odbojku, zna da je Belhatov izuzetna ekipa, koja je dominantna u Poljskoj u posljednjih 10 godina i redovan je učesnik završne faze Lige šampiona. Zbog toga nas čeka izuzetno težak posao. Oni su favorit u tom meču, ali je naša ekipa željna dokazivanja, jer imamo puno mladih momaka. Nadam se da ćemo da pružimo dobar otpor, a svaki osvojen set u tom meču mnogo bi nam značio. Siguran sam da će svi momci pružiti maksimum, i da ćemo da na premijeri, uz podršku naših navijača, probati da napravimo iznenađenje“, kazao je srednji bloker Milan Marković na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu „Kvin of Montenegro“ u Bečićima.

Novi kapiten Budvana ističe da je ekipa ambiciozna, ali da ne zna da li Rivijera može da ponovi prošlogodišnji rezultat, kada se plasirala u drugu rundu, u osminu finala...

„Prognoze su nezahvalne, imamo šest novih igrača, i ako treba da upoređujem ovu i prošlogodišnju ekipu, mislim da smo ove godine mnogo bolji na prijemu servisa, što je jedan od najbitnijih elemenata koji, možda, i donose neku prevagu. Uz dobar prijem, mnogo je lakše tehničaru i svima ostalima. Domaće prvenstvo još nije počelo, a i da jeste to nijesu kvalitetne utakmice koje mogu da budu pravo mjerilo naše forme. U svakom slučaju, našu šansu ćemo da tražimo u utakmicama protiv ACH voleja i Tura, a već nakon dva-tri kola ćemo mnogo više znati o svemu“, dodao je Marković.

Simo Dabović vjeruje da je ovogodišnja ekipa „dobar spoj mladosti i iskustva“, ali i da ima dosta novih igrača, zbog čega je „teško prognozirati koliko ekipa može da pokaže“.

„Znamo da je za stvaranje dobrog tima potrebno, prije svega, vrijeme. Ipak, vjerujemo da možemo, jer dobro treniramo, svi se maksimalno zalažu, što je najbitnije. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali ćemo u svaki meč ići sa namjerom da pružimo maksimum. Nećemo se zadovoljavati setom ili dva, uvijek ćemo stremiti ka nečem više. Nismo u situaciji bilo kome da prijetimo, da obećavamo prolaz grupe, ali da ćemo pokušati to svakako hoćemo“, kazao je Dabović.

O meču protiv Belhatova u Budvi Dabović kaže:

„Odigrali smo dosta pripremnih utakmica, ali, to su bile kontrolne utakmice, a svi znamo kakva je naša liga. Spremili smo se, dakle, koliko je to bilo uopšte moguće. Dočekujemo jedno veliko evropsko ime, i čast je igrati protiv njih. Možda našu šansu vidim u rasterećenosti, jer oni dolaze po pobjedu. Sve osim toga bi, u neku ruku, i bilo nerealno. Ali, ako utakmicu otvorimo na pravi način, ako krenemo rasterećeno i budemo igrali bez grča, mislim da možemo da pokažemo odbojku kakvu smo igrali na treninzima, što mislim da je bilo dobro. Ako u tome uspijemo, možda dođemo i do nekih značajnih bodova po nas“, dodao je Dabović.

Rašović: Izlišno je pričati o kvalitetu Belhatova

Rivijera je ljetos puno promijenila ekipu, stiglo je sedam novih igrača, od kojih je jedan (tehničar Nemanja Stefanović) već napustio Budvu (prešao u Vojvodinu), nakon povratka Veljka Petkovića. Došli su još primači servisa Nemanja Dukić (stigao iz francuskog Sen Kventena), Nemanja Stevanović (Radnički), hrvatski i kubanski korektor Ivan Raič (Pineto), odnosno Josmani Dias Karmenate i srednji bloker Vladimir Čedić (Olštin, Poljska), te libero crnogorske reprezentacije Ivan Rašović (Budućnost).

Otišli su Konstantin Čupković (prešao upravo u Belhatov), Aleksandar Šafranovič, Balša Radunović ,Nikola Renovica, Rajdel Poej, Sebastijan Škorc, Milan Jurišić i Edin Musabegović.

"Belhatov iz godine u godinu pravi fenomenalnu ekipu. Dominantni su u poljskom šampionatu, izlišno je trošiti riječi o njihovom kvalitetu. Svoju šansu, svakako, treba da tražimo na našem terenu, jer, ipak, su na njihovom terenu mnogo jaki, i ne dozvoljavaju protivniku ni set, a igraju pred 15-20 hiljada ljudi. Sigurno je da nas tamo očekuje težak meč. Ali, mi treba da razmišljamo o ovom meču, i da svojom borbenošću i zalaganjem pokažemo da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima. Očekujem da publika dođe u što većem broju, jer dolazi ekipa koja je puna kvalitetnih igrača, i sigurno je da će imati šta da vide“, kazao je Rašović, koji je u dresu Budućnosti ima priliku da igra protiv Belhatova u LŠ.

Dabović: Pokušaću što duže da budem starter

Povratkom Vejka Petkovića, ponovo je formiran isti tandem tehničara od prošle sezone. ovoga puta uloge su zamijenjene, pa će starter biti Dabović.

„Ja, svakako, želim da se dokazujem, mlad sam i željan dodatne afirmacije. Vjerujem da ovo nije moj krajnji domet. Za sada sam ja starter, i zadovoljan sam tom činjenicom i pokušaću da tako ostane što duže. To što je došao Veljko ne smatram negativnim, jer je on, ipak, iskusan igrač i tehničar, koji svojim savjetima i povremenim ulaskom u igru može poprilično da doprinese ekipi“, kazao je Dabović.

Galerija

Bonus video: