Glumac iz "Austina Powersa" osumnjičen za ubistvo

Korejanac Džozef Son, koji je glumio Dr. Evilovog pomoćnika, u zatvoru je zbog silovanja i mučenja, a sada je navodno ubio i zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2011. 14:25h

Džozef Son, korejski glumac koji je u prvom filmu o agentu Ostinu Pauersu "Austin Powers: International Man of Mystery" glumio Dr. Evilovog pristalicu Random Taska, glavni je osumnjičeni za ubistvo 50-godišnjeg zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju u državnom zatvoru u Kaliforniji.

Tijelo Sonovog ''kolege'' koji je služio dvogodišnju kaznu zbog seksualnih prestupa pronađeno je u zatvoru prije dva dana, tvdi portal TMZ.

Glumac je u zatvoru od 2008., služi doživotnu kaznu s mogućnosšću pomilovanja poslije prvih 15 odsluženih godina, i to zbog otmice, sadističkog silovanja i mučenja djevojke na sam Božić 1990. godine.

Naime, Son i njegov saučesnik Santiago Lopez oteli su tada 19-godišnju žrtvu koja je na ulici šetala psa. Kontinuirano su je silovali u zadnjem dijelu automobila, prijetili joj pištoljem i zahtijevali da ih moli da je ne ubiju, a potom su je skroz golu i zavezanih ruku i očiju, preko kojih su vezali njene gaćice, pustili da luta pustim kvartom.

Pomogli su joj ljudi iz prve kuće na koju je nabasala. Te noći skupljeni su svi dokazi, ali slučaj je pao u zaborav.

Međutim, 2008. Son je počinio pljačku i na temelju analize DNK doveden je i u vezu sa slučajem iz 1990. i osuđen.

Bonus video: