Havijer Bardem će tumačiti lik glavnog negativca u novom Bondu

Zadnja Bardemova uloga negativca koju je odigrao bila je uloga manijakalnog ubice u drami braće Koen "Nema zemlje za starce", koja mu je donijela Oskara za najbolju sporednu ulogu
77 pregleda 0 komentar(a)
Havijer Bardem, Foto: Moviecarpet.com
Havijer Bardem, Foto: Moviecarpet.com
Ažurirano: 12.10.2011. 10:07h

Oskarovac Havijer Bardem, među holivudskim kolegama poznat kao "simpatičan i dobar momak", u najnovijem filmu o Džejmsu Bondu pojaviće se u ulozi glavnog negativca.

U razgovoru s novinarkom Kristin Amanpur, u emisiji "Nightline" na televizijskoj mreži "ABC", Bardem je potvrdio nagađanja o svojoj novoj ulozi glavnog negativca u idućem filmu o Džejmsu Bondu.

"Vrlo sam uzbuđen jer su me roditelji kad sam bio dijete vodili da gledam filmove o Džejmsu Bondu. Pogledao sam ih sve, a sada se nadam da će sudjelovanje u snimanju filma o tajnom agentu biti zabavno", rekao je Bardem, dodavši da "ne smije da oda više detalja o tome".

Sljedeći film o tajnom agentu 007 će u kinima početi da se prikazuje u novembru 2012.

Čini se da ovom španskom glumcu odgovaraju uloge negativaca. Zadnja koju je odigrao bila je uloga manijakalnog ubice u drami braće Koen "Nema zemlje za starce", koja mu je donijela Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Sljedeći akcioni film o britanskom tajnom agentu 007 snima se pod radnim nazivom "Bond 23", a u kinima će početi da se prikazuje u novembru 2012. godine.

Bonus video: