Subotića vrijeđa povezivanje sa Đukanovićem, ali ne i sa Šarićem i Mićunovićem

Stanko Subotić traži od Monitora euro za duševne bolove koje mu je nanio tekst " U mreži"
0 komentar(a)
Subotić, Foto: Arhiva Vijesti
Subotić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.10.2011. 09:05h

U Osnovnom sudu danas počinje suđenje izvršnoj direktorki “Monitora” Milki Tadić, novinarki tog nedeljnika Mileni Perović Korać i firmi “Monitor”, po tužbi biznismena Stanka Subotića Caneta, koji traži jedan euro za povredu časti i ugleda, koje mu je navodno, nanio, taj list tekstom “U mreži”, objavljenim 18. marta ove godine.

Subotićev advokat Vladan Đuranović u tužbi je, između ostalog, naveo da je Subotić u članku predstavljen kao ličnost koja ima “ključnu ulogu u pranju novca, nedozvoljenoj trgovini cigaretama i nelegalnim kupovinama značajnih objekata”.

„Takođe predstavljen sam kao ličnost koja omogućava nizu drugih ličnosti pomenutih u tekstu(Marović, Đukanović, Bećirović, Popović itd.) da legalizuju nezakonito stečen novac. Navodne, aktivnosti tužioca i navodne veze sa ostalim pomenutim ličnostima izvode se iz navodnog vlasništva ili suvlasništva tužioca na raznim privrednim društvima, stranim i domaćim.

Sva lica pomenuta u tekstu predstavljaju se kao kriminalna grupa, a sve navodne aktivnosti tih lica kao povezane, organizovane i dogovorene“, navodi Subotić u tužbi.

Advokat „Monitora“ Veselin Radulović u odgovoru na tužbu, između ostalog, kaže da je suština tog teksta povezanost Subotića sa određenim uticajnim ličnostima i kompanijama u Crnoj Gori.

„S obzirom na to da se u tužbi samo ukazuje na navode u kojima se direktno pominje tužilac, bez naznake koja je povezanost, na koji način i konkretno sa kojim licima i kompanijama ''vrijeđa čast i integritet tužioca'', proizilazi da tužiočevu čast i integritet vrijeđa povezivanje samo sa ličnostima koje se navode u tužbi: Marovići, Đukanovići, Bećirovići, Popović ...

Ovo tim prije jer se u tekstu koji je objavljen u nedjeljniku ''Monitor'' pominje i povezanost tužioca sa drugim licima, a koja se ne navode u tužbi, kao na primjer Darko Šarić i Branislav Mićunović.

Zato je nejasno kako tužiočevu čast i ugled povređuje povezivanje sa Milom Đukanovićem ili Svetozarom Marovićem, ali ga ne povređuje povezivanje sa Darkom Šarićem ili Branislavom Mićunovićem“, piše u odgovoru na tužbu.

Bonus video: