Nikšićani povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći kod Bogetića

Do nezgode je došlo kada su kamionu sa presom za baliranje starog lima, koji se kretao ka Podgorici, otkazale kočnice
255 pregleda 0 komentar(a)
saobraćajna nezgoda, Bogetići, Foto: Ivan Petrušić
saobraćajna nezgoda, Bogetići, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.10.2011. 18:37h

Nikšićani Mirko Šturanović (30) i Danilo Raičević (24) povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći koja se večeras nešto poslije 17.30 časova dogodila na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, kod Bogetića, na desetak kilometara od Nikšića.

Do nezgode je došlo kada su kamionu sa presom za baliranje starog lima (NK 007 AA), vlasništvo firme "Kosovo sirovina" iz Nikšića, koji se kretao ka Podgorici, otkazale kočnice.Šturanović, koji je vozio kamion, pokušavao je da isti prinudno zaustavi i skrenuo desno uz stijenu, ali se kamion po inerciji vratio nazad i prevrnuo na obje kolovozne trake. Njegov suvozač Raičević uspio je da iskoči iz kamiona 70 metara prije udara, dok je Šturanović ostao unutra. Povrijeđeni su prebačeni u nikšićku Opštu bolnicu gdje suŠturanoviću konstatovane teže tjelesne povrede, prelom petne kosti, i on je prevezen u Klinički centar Crne Gore.Raičević, koji je zadobio lakše povrede, nakon ukazane pomoći i potrebnih snimanja pušten je na kućno liječenje.

Uviđaj su uradili vještak saobraćajne struke Pavle Todorović i pripadnici nikšićke policije. Zbog nezgode saobraćaj Nikšić-Podgorica je u prekidu.

Bonus video: