Nervozni vozač Lalović bio u Lukšićevoj pratnji

Lalović, koji je vozač službenog automobila PG - MN 129 zaustavio je Vojvodića i, kako tvrdi načelnik Komunalne policije, prijetio mu
425 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 16:25h

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić podnio je prijavu protiv Darka Lalovića vozača službenog automobila PG MN -129 direktoru policije Veselinu Veljoviću zbog toga što ga je zaustavio i prijetio fizički.

“Vijestima” je potvrđeno da je šef Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Miljan Perović pokrenuo disciplinski postupak protiv Lalovića i da se predmet nalazi kod disciplinskog sudije Uprave policije.

Radim svoj posao, ne štedim se i neću ni pred kim da podvijam rep, kaže Vojvodić

Bio na Džibonijevom koncertu

Iz Uprave policije je saopšteno da pomenuti automobil pripada Upravi policije, i da je vozač koji je upravljao vozilom, negirao da se događaj desio na način koji je opisao načelnik Vojvodić.

Televizija Vijesti saznaje da je Lalović vozač iz pratnje premijera Igora Lukšića. Službeni mercedes nije prvi put u medijima: snimljen je u julu u Budvi van radnog vremena, za vrijeme koncerta hrvatskog pjevača Džibonija.

Vojvodić: Ispada kao da lažem

Saopšteno je da je vozilo do skoro bilo na zaduženju kod policijskih službenika koji obezbjeđuju premijera, ali je prije izvjesnog vremena vraćeno Upravi policije – Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Vojvodić je kazao da je podnio prijavu protiv vozača, kao i da mu je u iz policije rečeno da će slučaj ispitati i da je pomenuti službenik pozvan na razgovor.

"Pročitao sam u medijima da je vozač negirao moje navode, ispada kao da lažem. Radim svoj posao, ne štedim se i neću ni pred kim da podvijam rep. Očigledno je da ima vozača policije ili tih službenih vozila koji su umišljeni, koji su iskompleksirani i koji misle da mogu da rade šta hoće", kazao je Vojvodić.

"Kada sam mu kazao da treba svako da radi svoj posao, odgovorio mi je "'vidjećemo kako ćeš proći'“

Vojvodić je u obraćanju medijima prekjuče kazao da ga je na polovini mosta sustigao mlađi korpulentniji potpuno ošišani momak.

"Upitao me zašto sam slikao službeno auto PG -MN -129. kazao sam da sam načelnik Komunalne policije i da samo radim svoj posao. On je odgovorio „ Je li hoćeš li da ti slomim aparat i bacim ga u Moraču“, a meni očigledno isprečavajući se fizički prijetio", kazao je Vojvodić.

On je kazao da je odgovorio momku da mu nije dobro da proba to što je naumio ali i da pogleda njegovu službenu legitimaciju i pružio mu je.

"Uzeo je moju službenu legitimaciju dobro se zagledao i kazao „A ti si taj“. Kada sam mu kazao da treba svako da radi svoj posao, odgovorio mi je „vidjećemo kako ćeš proći“ i kazao „samo znaš da fotografišeš", rekao je Vojvodić.

Predmet je kod disciplinskog sudije

“Vijestima” je potvrđeno da je šef Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Miljan Perović pokrenuo disciplinski postupak protiv Lalovića i da se predmet nalazi kod disciplinskog sudije Uprave policije.

Zakon isti za sve Vojvodić je rekao da je procedura za službena auta koja su počinila prekršaj ista kao i za druga.

Službeno vozilo PG MN 129 bilo je na čelu pratnje delegacije DPS-a prilikom pregovora te partije sa SDP-om u vili Gorica devetog maja.

Iz Uprave policije je saopšteno da će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja relevantnih činjenica.

"Ukoliko se se ispostavi da su tvrdnje gospodina Vojvodića tačne, protiv D.L. će biti pokrenut disciplinski postupak, kao i postupak pred Etičkim odborom shodno Kodeksu policijske etike", navodi se u saopštenju Uprave.

Bonus video: