Policija otkrila ubicu Esada Agovića, čeka se hapšenje

Policija je od E.K. ranije njemu oduzela lična dokumenta i drži ga pod prismotrom
220 pregleda 0 komentar(a)
Kafe bar Konik, Esad Agović, Foto: Boris Pejović
Kafe bar Konik, Esad Agović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2011. 11:20h

Podgorička policija vjeruje da zna ko je u noći između 22. i 23. septembra ove godine usmrtio Esada Agovića, ispred kafane “Kod Eska” na Koniku.

Međutim, sumnje policije još nijesu rezultirale hapšenjem osumnjičenog, za kojeg se vjeruje da je te noći Agoviću pucao u glavu, a potom pokušao da režira da je riječ o samoubistvu.

Višednevna misterija mogla bi uskoro da bude riješena ukoliko mnoga vještačenja i analize u Forenzičkom centru potvrde sumnje policije.

Rukovodilac PJ Podgorica Predrag Ašanin izrazio je nadu da će se i ovo ubistvo uskoro riješiti.

“U vezi sa ovim krivičnim djelom naglasio bih više nego efikasnu i profesionalnu saradnju sa nadležnim višim tužiocem, kao i nadu da će preduzete mjere i radnje usmjerene u pravcu rasvjetljavanja ovog događaja vrlo brzo rezultirati rješavanjem i procesuiranjem ovog krivičnog djela”, kazao je Ašanin.

Hapšenja još nema

Agović je radio kao konobar u kafani na Koniku, a policija vjeruje da je ubica te noći bio u kafani i da je iz nekog razloga došlo do upotrebe pištolja.

Na oružju, koje je nađeno u Agovićevoj ruci, policija je našla brojne tragove, a kako je rečeno “Vijestima” na ruci osobe, za koju se vjeruje da ima veze sa zločinom, su nađene barutne čestice.

I pored tih dokaza, ali i lošeg alibija sumnjivca hapšenja još nema jer tužilac traži da se okončaju sve analize i vještačenja u Danilovgradu.

Policija je od sumnjivog Podgoričanina uzela dokumenta i on se nalazi pod posebnom prismotrom policije, a vjeruje se da je pištolj iz kojeg je ubijen Agović bio upravo njegov iako je registrovan na drugo ime.

Agovićevo tijelo s pištoljem u ruci nađeno je pored kafane u lokvi krvi što je bio razlog da policija i balističar prve noći posumnjaju da je on presudio sebi. Ali narednog dana oko 9 časova ujutro prvo je porodica Agović posumnjala da se on nije ubio, što je bio povod da policija zatraži od tužioca da se uradi obdukcija. Na patologiji je utvrđeno da je bilo nemoguće da Agović sebi na takav način puca u glavu, zbog čega je i pokrenuta istraga.

Ima pomaka za ubistva u Budvi

Šef podgoričke policije kazao je da je operativni tim za rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela došao do određenih operativnih saznanja koja idu u pravcu rasvjetljavanja nekih ubistava počinjenih u Budvi.

“Na čelu tog tima je pomoćnik direktora Milan Tomić , a imajući u vidu da se najveći broj ovih najtežih krivičnih djela dogodio na području Budve, odlukom direktora operativni tim je dislociran na teritoriji PJ Budva. Aktivnosti ovog tima tokom prethodnog perioda rezultirale su određenim operativnim sazanjima koja idu u prvacu rasvjetljavanja pomenutih događaja”, kazao je Ašanin, ne navodeći o kojim slučajevima i teškim ubistvima je riječ.

Inače, od početka godine u Budvi su ubijeni Ivan Šćepanović, Dragan Bećirović i Slavoljub Mijatović.

Ašanin je apelovao na građane Crne Gore da ukoliko nešto znaju daju podatke o ubistvu košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju, koje se prilikom razbojništva dogodilo 30. juna u kazinu “Lutrije Crne Gore”.

Bonus video: