Ekremi pozlilo na suđenju od galame Kastratovića

„Sve mi se skupilo i u jednom trenutku sam osjetila samo neko zujanje u ušima i požalila se sudiji. Izašla sam i sjela na klupu, a potom su me unijeli u jednu kancelariju“, rekla je Džanović
114 pregleda 0 komentar(a)
Ekrema Džanović, Foto: Goran Malidžan
Ekrema Džanović, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.10.2011. 08:45h

U pljevaljskom Organu za prekršaje pred sudijom Dankom Bjekovićem juče je počelo suđenje Milanu Kastratoviću, bivšem članu Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja, po prijavi policije zbog remećenja javnog reda i mira, ali je postupak odložen nakon što je tokom saslušanja pozlilo penzionerki Ekremi Džanović, koja je saslušana u svojstvu svjedoka.

Kastratović je nedavno vrijeđao Džanovićku dok je sa kolegama protestovala ispred upravne zgrade Rudnika, tražeći od poslovodstva da im riješi stambeno pitanje.

Džanović je kazala “Vijestima” da joj je “došlo teško” jer su tokom postupka Kastratović i njegov advokat “galamili i skakali sa mjesta”.

„Sve mi se skupilo i u jednom trenutku sam osjetila samo neko zujanje u ušima i požalila se sudiji. Izašla sam i sjela na klupu, a potom su me unijeli u jednu kancelariju“, rekla je Džanović.

Ona je potom potražila pomoć u bolnici gdje joj je konstatovan povećan krvni pritisak, od kojeg je i ranije patila.

Kastratović govorio da ne poznaje Ekremu

Prema njenim riječima, jučerašnjim suđenjem došlo je do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja i to najviše zbog “bahatog ponašanja Kastratovića i njegovog advokata”.

„Kastratović je tokom ispitivanja govorio da me ne poznaje, da me nije vrijeđao, a kada je jedan od svjedoka počeo da priča, on je ustao i rekao da mora da ide jer ima poslovnih obaveza i napustio sudnicu ostavljajući samo advokata“, rekla je Džanović.

“Vijestima” je rečeno da je Kastratović kao okrivljeni prvi iznio odbranu, a da je kasnije iznerviran izjavama svjedoka tražio od sudije Bjekovića da napusti sudnicu.

Privatna tužba spremna

Zbog uvreda i pogrdnih riječi, koje joj je Kastratović, navodno, uputio Džanović je protiv njega podnijela i privatnu tužbu.

Ona je u toj tužbi protiv Kastratovića, osim ovog incidenta ispred upravne zgrade, obuhvatila i period dok je radila u Rudniku uglja.

Ona je u tužbi protiv Kastratovića, osim incidenta ispred upravne zgrade, obuhvatila i period dok je radila u Rudniku uglja

Ona je u tužbi navela da ju je, navodno, Kastratović na radnom mjestu “verbalno maltretirao, i nazivao pogrdnim imenima”.

Kao svjedoke Džanovićeva je predložila da se saslušaju 24 bivša radnika Rudnika uglja, koji su tog dana kada je izbio incident, sa njom protestovali ispred upravne zgrade Rudnika.

Bonus video: