Potukli se poslovođa i radnik u Pljevljima

Radnik tvrdi da ga je nadređeni udario pesnicom. Poslovođa kaže da ga je radnik davio kravatom
138 pregleda 0 komentar(a)
potparic, Foto: Goran Malidžan
potparic, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.10.2011. 08:05h

Stevan Potparić zaposlen u Rudniku uglja, prijavio je juče policiji svog šefa Milka Goločevca zbog povreda koje mu je nanio pesnicom na radnom mjestu.

Potparić je jedan od dvadesetak invalida rada u Rudniku koje je nakon nove sistematizacije radnih mjesta rukovodstvo Rudnika rasporedilo u RJ Borovica.

Potparić je nakon primljenog udarca pomoć potražio u pljevaljskoj bolnici, jer mu je tekla krv iz unutrašjeg dijela gornje usne.

Prema njegovim riječima, do sukoba je došlo nakon što je od šefa oko 7,30 sati tražio da ga pusti da ode do kuće s obzirom da su u njegovoj torbici ostale kćerkine naočare, bez kojih ne ona može da ide u školu.

Potparić: Udario me pasnicom

Goločevac kaže da nikakav fizički kontakt nije imao sa Potparićem, i da će vještačenje utvrditi da li ga je on mogao udariti.

„Obratio sam se svom poslovođi Goločevcu da me pusti da ih odnesem, ali on to nije dozvolio. Na svoju ruku otišao sam do kuće i kada sam se vratio na posao od Goločevca sam tražio da mi dostavi spisak radnika koji su na poslu, jer ima jedan broj njih koji ne dolaze, a šef ih vode kao da su na radnom mjestu. On je odbio taj moj zahjev, a ja sam pošao da spisak uzmem sam", rekao je Potparić.

"Kada sam došao do vrata kancelarije došlo je do prepirke između mene i njega. U jednom trenutku uhvatio sam za bravu od vrata njegove kancelarije sa namjerom da uđem, a Goločevac me je pesnicom udario u predjelu usta. Nakon toga nastalo je guranje između mene i njega, ali više nije bilo udaraca.“

Nakon incidenta Potparić je otišao u policiju i prijavio svog šefa zbog napadu na radnom mjestu.

Goločevac: Uhvatio me za kravatu i davio

Goločevac je rekao “Vijestima” da je njega Potparić napao i da to mogu potvrditi neki od radnika koji su bili prisutni.

Goločevac je demantovao da ima radnika koji se ne pojavljuju na poslu, a da on ih vodi kao pirisutne

„Ja sam ga jutros pustio da ide i zamolio da se vrati, jer se moraju četiri puta dnevno potpisivati. Otišao je i vratio se. Počeo je da galami tražio je spisak od petka prisutnih radnika, psovao me, prijetioda će me ubiti. Dao sam mu spisak da se potpiše, a kada sam izašao iz kancelarije sreo me je i počeo da me udara", rekao je Goločevac.

On kaže da je pozivao upomoć i pokušavao da se brani, "a on me je uhvatio za kravatu i počeo da me davi".

"Potom mi je glavom udario od vrata susjedne kancelarije. U pomoć su pritekli neki od radnika, a on me je uhvatio i sa mnom provalio vrata od kancelarije. Ne sjećam se nekih detalja, ali kada sam se pribrao vido sam njega pored sebe i dalje je vikao psovao i prijetio da će me zadaviti.“

Goločevac kaže da nikakav fizički kontakt nije imao sa Potparićem, i da će vještačenje utvrditi da li ga je on mogao udariti.

Disciplinski postupak i krivična prijava

Goločevac je demantovao da ima radnika koji se ne pojavljuju na poslu, a da on ih vodi kao pirisutne.

„To nije tačno neka me prijavi ako tako radim, njemu ne fali ni jedan čas. Ne vidim razloga zašto je on ovako nešto uradio“, rekao je Goločevac. On je kazao da je sa svim što se desilo upoznao rukovodstvo Rudnika, a juče je dao i izjavu u policiji po osnovu Potparićeve prijave. Kako je dodao danas će pokrenuti i disciplinski postupak protiv Potparića, a podići će i krivičnu prijavu protiv njega.

Bonus video: