IZGORJELA BARAKA

13-članu porodicu iz Nikšića požar ostavio bez krova nad glavom

Iako su vatrogasci odmah izašli na teren, objekat se nije mogao spasiti i u potpunosti je izgorio
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 14:53h

U romskom naselju pod Trebjesom u Nikšiću juče oko 16 časova izgorjela je baraka u kojoj je živio Skender Neziraj i njegova trinaestočlana porodica. U trenutku požara u baraci su se nalazili Skenderova supruga i dvanaestogodišnji sin, ali su uspjeli da istrče van neozlijeđeni.

„Ne znamo zbog čega se dogodio požar. Ili je u pitanju šporet na drva, jer nešto nije bilo u redu sa sulundarima ili elektroinstalacije. Policija je izvršila uviđaj i vidjećemo šta je razlog. Sve što je bilo unutra nam je izgorjelo – pokućstvo, garderoba, ma sve“, kazao je Skender.

On se sa porodicom trenutno nalazi kod brata, ali priznaje da ni bratu nije lako jer „nije mala stvar primiti 13 duša“.

„Baraka je bila stara desetak godina i do nje sam počeo da gradim kuću koja je samo ozidana i pokrivena, bez poda, prozora i vrata. Tu ćemo se preseliti dok se nekako ne snađemo“, kazao je Neziraj.

Zamjenik načelnika Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević kazao je da je vatra već bila u poodmakloj fazi kada su vatrogasci stigli, tako da se objekat nije mogao spasiti.

„Iako su vatrogasci odmah izašli na teren, objekat se nije mogao spasiti i u potpunosti je izgorio. Uspjeli smo da spriječimo njegovo širenje na objekte koji su se nalazili u blizini i koji su od veoma lošeg materijala“, kazao je Gardašević.

Galerija